O meni i nama

Mi(tačnije ja, razumećete u daljem tekstu) smo muzički magazin nastao pod entuzijazmom jednog čoveka u Valjevu u januaru 2019. godine.

Moje ime je Rastko Tomić. Sve ovo sam započeo kao instagram stranica, da bi iz meseca u mesec rastao broj pratilaca. Uzevši u obzir sve veću populaciju koja je pratila moj rad, posle 9 meseci rada na Instagramu i nešto manje na Facebooku oćigledno rešenje je bilo otvaranje našeg sajta – i lagana tranformacija u pravi magazin, koji svakodnevno prati, izveštava i poštuje kako srpsku, odnosno domaću/regionalnu scenu, tako i stranu, ali i kompletnu urbanu kulturu koja zaslužuje svoje mesto u medijima.

Početkom 2021. godine u tabor su ušli i povremeni članovi magazina, odnosno fotografi – Filip Olćan, Milana Mijić i Elena Stanić. Među fotografima su se vremenom našli i Vedran Ševčuk, Josip Marković i Marko Ristić.

Preko Instagrama sam vremenom došao u kontakt i pozitivne odnose sa dosta bendova i izvođača što sa ovih prostora, tako i šire, koje ću uvek podržavati i kvalitet širiti dalje.

Kako se magazin širio, u februaru ove godine(2022.) dobijam nagradu najboljeg od najboljih u kategoriji “Dom i zabava” na dodeli nagrada TOP 50 koju je u Skupšitini grada Beograda po 25. put ogranizovao magazin PC Press.

Nakon toga pažnja ljudi postaje sve veća i zajednica se širi, te i ja rešavam da proširim svoje delovanje. Sa ciljem da pokrenem i video stranu Highwaystara, otvaram crowdfunding kampanju na sajtu dobri dabar, gde sam uz vašu pomoć iskupio ciljanu cifru.

Prvi video je objavljen, i možete ga pogledati ovde. Svakako, trenutno su u procesu snimanja drugih podcasta i videa kratke forme koji će uskoro biti emitovani.

Od maja krećem i sa redovnim Highwaystar 80s žurkama, koje održavam na oko tri nedelje u raznim lokalima, a održan je i jedan Highwaystar Fest u klubu Fest u Zemunu. Cilj je da se sledeće leto održi veliki Highwaystar festival u Valjevu.

Ukoliko kao firma ili pojedinac želite da podržite festival ili snimanje videa i podcasta, možete mi se obratiti na Instagramu ili preko emaila za detaljnije objašnjenje svega. Ukoliko kao izdavačka kuća, prostor u kom se održavaju koncerti ili kulturni događaji, organizator istih, prodavnica muzičkih istrumenata/vinila ili sl. ili neka druga firma sličnog delovanja želite da sarađujete sa mnom takođe mi se možete obratiti preko Instagrama ili preko emaila. Sve linkove možete pronaći ispod.

Ukoliko želite da nas podržite to možete uraditi kupovinom naših majica na Instagramu ili Facebooku. 

Naš PayPal(PayPal trenutno nije u funkciji)

Instagram

Facebook

Vesti na sajtu

Mail je highwaystarmagazine@outlook.com

Youtube

TikTok

Saradnja sa mnom