GETTY IMAGES

Preminula Ronnie Spector, pevačice nekadašnje grupe The Ronettes

Ronnie Spector, vodeća pevačica ženske grupe Ronettes iz 1960-tih, preminula je u 78. godini od raka, saopštila je njena porodica.

Pop grupa se proslavila pesmama poput “Be My Baby”, “Baby I Love You” i “Walking in the Rain”.

“Ronnie je živela život sa sjajem u očima, hrabrim stavom, neverovatnim smislom za humor i osmehom na licu”, navodi se u saopštenju porodice.

“Bila je ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Njen radosni glas, razigrana priroda i magično prisustvo će živeti u svima koji su je poznavali, čuli ili videli”.

Rođena 1943. na Menhetnu kao Veronica Yvette Bennett, proslavila se sa samo 18 godina dok je nastupala sa starijom sestrom i rođakom.

Glasovima, frizurama i slobodnijom upotrebom šminke, multietnička ženska grupa je privukla pažnju muzičkih producenta nastupima u njujorškim klubovima.

Pevačica se 1968. godine udala za Phil Spectora, slavnog i kontroverznog muzičkog producenta. Bili su u braku šest godina i pre razvoda su usvojili troje dece.

U memoarima, Spector je napisala da je Phil držao sanduk u podrumu njihove kuće kako bi pevačici dao do znanja da će je ubiti ako ga ostavi. Bosa je pobegla iz njihove kuće 1972. godine.

Posle njihovog razvoda, otkrila je da ju je Phil Spector zlostavljao. Pod producentskom palicom Phila, grupa je snimila hitove “Be My Baby” i “Baby I Love You”. Članice grupe Ronetts kasnije su ga tužile zbog neisplaćenih honorara.