Tue. Nov 30th, 2021

YouTube: Slipknot

10 NAJMRAČNIJIH VIDEO SPOTOVA U ROCKU I METALU

Često se misli da je muzički video na drugom mestu iza same pesme. Ali mračni video spotovi ponekad mogu da izazovu udarac isti kao i melodija koju prati.

Naravno, vizuelna komponenta pesme treba da dopuni zvuk, ali zar ne može ići i dalje od toga ? Možda je obeležje sjajnog muzičkog spota testiranje granica.

Dakle, predstavljam vam najmračnije muzičke spotovi u rocku i metalu!

Rammstein – “Mein Teil”

Uzimajući u obzir njihovu sklonost ka pravljenju uznemirujućih spotova, kako dođavola da se Rammstein ne nađe ovde?

Queens of the Stone Age – “Sick, Sick, Sick”

Najbolje pesme Queens of the Stone Age-a čine da se slušalac oseća pomalo neprijatno, a glas frontmena Josha Hommea već zvuči zlokobno. Ali premisa iza “Sick, Sick, Sick” je mnogo čudnija nego ono na šta smo bili spremni – žena večera meso članova benda, jednog po jednog, a kraj ostavljam vama da vidite.

The Cure – “Lullaby”

Cure su sigurno bili jedan od najčudnijih goth bendova koji su se pojavili 1980-ih. Ali iako je originalni emo Robert Smith pevao više o slomljenom srcu nego o hororu, ideja iza “Lullaby” je mnogo jezivija od ostatka tog izdanja.

Tool – “Schism”

Pesme grupe Tool su toliko ilustrativne da im čak i nisu potrebni muzički spotovi. Ipak, zahvaljujući autorstvu i inspiraciji gitariste Adama Jonesa, slike iz “Schizm”-a zauvek će ostati urezane u naš mozak.

Nirvana – “Heart-Shaped Box”

Metallica – “One”

Metallica dugo nije morala da se „saginje“ do nivoa muzičkih spotova. Njihov raspored turneja bio je dovoljan da ih zadrži u mislima ljubitelja metala širom sveta. Međutim, kada su konačno snimili jedan, obožavaoci su poludeli.

Linkin Park – “Breaking the Habit”

S obzirom na to koliko Joe Hahn iz Linkin Parka ima iskustva kao reditelj, da li je iznenađenje što je spot za pesmu “Breaking the Habit” ispao tako dobro?

Slipknot – “The Devil in I”

Skoro polovina Slipknotove filmografije mogla bi se pojaviti na ovoj listi. Od snimaka benda na kiši u “Left Behind” do oštećenog uma u ​​”Vermilionu”, maskirani metalci sigurno znaju kako da naprave nešto … simbolično. Ali kada su za kameru za “The Devil In I” stavili perkusionistu Shawna “Clown” Crahana, uveli su nas u sledeću eru grupe na najživopisniji mogući način.

Pearl Jam – “Jeremy”

Jedan od legendarnih video spotova postao rok folklor.

Nine Inch Nails – “Closer”

Opet sa MTV – sećate li se kada bi kanal pokušao da „očisti“ svoje video zapise sa grafikom? Pa, “Closer” od Nine Inch Nails je odličan primer kako tako nešto može da izazove neželjene efekte.

Highwaystar Magazine radio