Mick Mars objavio solo singl i najavio tačan datum izlaska albuma

Gitarista Motley Crue-a Mick Mars objavio je glavni singl sa svog solo debija pod nazivom “The Other Side Of Mars”.

„The Other Side Of Mars“ će biti objavljen 23. februara 2024.

Mars kaže za „Loyal To The Lie“: „Želeo sam da uradim nešto što je jednostavno veliko i podlo“. Ali bez obzira u kom pravcu ide na „The Other Side Of Mars“, ono što sve povezuje je „da će ljudi čuti moj ton — moj zvuk“, kaže Mars. “Ja sam ono što jesam. Niko drugi to ne može. I kao i svi, imam ograničen broj godina. Tako da ću učiniti sve što mogu da uradim mnogo stvari.”

Kada se Mars povukao sa turneje sa Motley Cure-om — bendom čiji je bio suosnivač pre više od 40 godina — nakon njihove velike letnje turneje 2022. „The Stadium Tour“, izgledalo je kao kraj jedne ere. Zaista, to je bio početak novog.

Omot albuma

Legendarni gitarista, čiji su rifovi, solo i sveukupno razorno težak zvuk pokretali ikone L.A.-a kroz četiri decenije osvajanja sveta, multi-platinastog zvučnog haosa, je, kao što demonstrira na svom debitantskom solo nastupu, još uvek ozbiljna sila sa kojom se treba računati. Tek sada, slušaoci računaju sa više Marsa nego ikada ranije. „Kada je u pitanju moje sviranje, tu su Motley strana i strana Marsa“, kaže gitarista. U svakom slučaju, uvek imam vrlo jasnu viziju onoga što želim da radim.

Gitarista je angažovao tim muzičara da mu pomognu na tom putu. Ključni doprinos projektu je bio bivši klavijaturista Alice Coopera i sadašnji benda Winger, Paul Taylor, koji je, pored nastupa na ploči i pomaganja Marsu u ko-pisanju mnogih pesama, upoznao gitaristu sa moćni vokalom Jacobom Buntonom. “Jacob je ušao u studio i bilo je kao, bam!” Mars se podseća. “A ja sam samo rekao, ‘Da, on je taj tip.'”

Prateći bend zaokružili su bubnjar KORN-a Ray Luzier, basista Chris Collier i pevač Brion Gamboa, koji su doprineli glavnim vokalima za dve pesme.

“The Other Side of Mars” spisak pesama:

01. Loyal To The Lie
02. Broken On The Inside
03. Alone
04. Killing Breed
05. Memories
06. Right Side Of Wrong
07. Ready To Roll
08. Undone
09. Ain’t Going Back
10. LA Noir