5 godina bez velikog Lemmy-ja

Malo je ljudi u ovoj muzici zvanoj metal koji su trenutno prepoznatljivi i svugde poštovani kao pokojni, veliki Lemmy Kilmister.

Rođen je kao Ian Fraser Kilmister 24. decembra 1945. u Staffordshire-u, u Engleskoj. Kada je bio mlad, svirao je u nekoliko lokalnih bendova, pre nego što je 1967. postao roadie za Jimi Hendrix Experience.

Kilmister je imao ulogu basiste i vokala grupe Hawkwind, ali je kasnije otpušten nakon što je uhapšen zbog posedovanja droge na kanadskoj granici.

Izgubivši ulogu u Hawkwindu, osnovao je Motorhead, gde je ostao frontmen i jedini stalni član do svoje smrti 2015. Umro je na današnji dan, a samo nekoliko dana nakon 70. rođendana zbog veoma agresivnog oblika raka.

Ali gurao je do samog kraja. Motorhead je prilično dugo radio turneju tokom 2015. godine, kada su čak nastupili i na Exit festivalu.

Ono po čemu je zasigurno najzapamćeniji je stav, način života i pevanja, ali i brkovi.

Planirali smo da izaberemo 20 najboljih pesama Motorheada za ovaj članak, ali to vrlo verovatno nije moguće. Mi ostavljamo jednu pesmu, a na vama je da slušate vašu omiljenu. Koja god da je – sjajna je.