Novi rock/metal bend Kozjak objavili prvi singl!

Kozjak je novi zagrebački band čiji zvuk je teško svrstati u okvire, jer upravo spajanjem raznih stilova i žanrova sviranja i pevanja momci kreiraju svoj jedinstven zvuk.

Kako kažu, cilj im je da vrate pravi žestoki zvuk na područje materinjeg jezika, gde su stasali bendovi poput Time-a, Majki i niza drugih kvalitetnih autorskih bendova.

Prvi singl predstavljen je u februaru 2021. godine na društvenim mrežama uz spot za pesmu “Fatalist”. Spot je sniman u Zagrebu, a režiju i montažu potpisuje upravo pevač, iskoristivši slobodno vreme u lockdownu.

Kako tekst pesme poziva na buđenje i pronalaženje sebe u novim situacijama koje su se nametnule u našim životima, tako i spot prati raspoloženje pesme. Ideja spota je upravo spajanje urbanog, plesnog sadržaja sa žešćim, groovy zvukom pesme da bi se postigao netipičan mix.

Bend planira da izda EP pod nazivom “Fatalist” koji je snimljen u studiju Dostava Zvuka, recording, mix i master potpisuju Leo Klaić i Mark Mrakovčić, a izlazak se očekuje u septembru 2021. godine.

Nadaju se da će uskoro biti u mogućnosti da se predstave publici uživo. U planu je uskoro izbacivanje i drugog singla, a do tada ih pratite na njihovim društvenim mrežama i svim streaming platformama!

Priča benda počinje 2017. godine kada je pevač i frontman benda, Mario Kozjak, upoznao bubnjara, Josipa Vladića na probama In Flames tribute banda Black Rain. Ubrzo je prijateljstvo urodilo novim autorskim dvojcem koji spaja alternativni rock i metal, uz jasan uticaj muzičkih uzora poput Opetha, Dream Theatera, Mastodona i Chris Cornella, ali i stvaranje pesama isključivo na hrvatskom jeziku. Korišćenjem materinjeg jezika njihova energična muzika dobija upravo iskren, sirov i žestok organski zvuk.

Sve tekstove i većinu gitarističkih deonica potpisuje Mario Kozjak, izvrstan vokalist i kantautor, a bunjarske deonice Josip Vladić (Sitis, Shin, ex Pogavranjen) dok je zanimljiva anegdota da su basista Ivana Mioča (Killed a Fox, And the Kid) upoznali tek prilikom snimanja EP-a 2020. godine i od tada su nerazdvojan trojac.