Pete Townshend iz The Who: “Mlađi gitaristi na Instagramu nas razbijaju”

Pete Townshend iz The Who priznao je da su “svi gitaristi zastrašeni” mladim gitaristima koji objavljuju video snimke na kojima se vide na društvenim mrežama.

Govoreći sa gitaristom – prema portalu Guitar.com – u intervjuu, Townshend je govorio o korišćenju gitare kao tehničkog alata kada je u pitanju komponovanje muzike. „Mislim da je jedna od stvari kojih se svi današnji gitaristi zastrašuju jesu ovi mladi momci na Instagramu koji se razbijaju, rekao bih da su počeli kada su imali šest godina. Ali mi smo samo naši prsti.”

Townshend je takođe rekao da je uprkos „zastrašivanju“ srećan što je razvio sopstveni stil umesto da se fokusira na „letenje po gitari“: „Ono zbog čega sam srećan je što mogu da vežbam dva dana i naučim neke zaista teške deonice ako želim, iako sam još uvek zaglavljen sa starim prstima.”

Svoju poentu je takođe preneo na nedavnu turneju grupe The Who i kako njihova muzika pokazuje za šta je „gitara odlična“: „Dakle, The Who je upravo napravio turneju po Velikoj Britaniji i ne očekujem da će ljudi otići na Youtube i da će im eksplodirati glava. Ali mislim da je sviranje, neko solo, neki rad sa akordima, neka iznenađenja, neki trikovi i spremnost na rizik zaista ono za šta osećam da je gitara odlična.”