ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS 2020 OD 1. MARTA NA RTS 3

Počevši od sinoć, u ponoć, na kanalu RTS 3, moći ćete da pratite emisije posvećene festivalu kratkog muzičkog filma “Adria Muzzik Video Awards 2020” .

Ova muzičko – filmska manifestacija ima za cilj da predstavi i podstakne razvoj muzičke industrije ali filmske i video produkcije regiona. U posebnim emsijama, upoznaćete i podsetiti se ostvarenja izvanredne regionalne video produkcije a moći ćete i da će glasate za nominovane radove.

Iako je 2020 bila najteža godina za muzičku industriju, video produkcija je bila izuzetno produktivna i kvalitetna, u svim žanrovima. U najširem izboru našlo se preko 3.000 video spotova. Slekcioni žiri festivala izabrao je po deset video spotova u 16 kategorija, za koje će gledaoci i fanovi moći da glasaju od 1. marta.

Ceremonija proglašenja najboljih ostvarenja po kategorijama, održaće se 17. i 18. aprila, u online formatu.

Svake večeri tačno u ponoć, od ponedeljka 1. marta gledaoci kanala RTS 3 će moći da vide najbolja video ostvarenja, selekciju kratkih muzičkih filmova u 16 kategorija. Prva epizoda posvećena je nominovanima u kategoriji “animirani video”. Ostali spotovi  biće emitovanji u istom terminu svakog dana do kraja glasanja, 1. aprila.

Od ponedeljka, 1. marta biće aktivan i sajt amva2020, gde će biti omogućeno glasanje.

AMVA 2020 promo

PORUKA U BOCI

You Tube je vratio muzičkom video spotu status koji je imao od 80- tih i ponovo inspirisao i muzičare i filmske/video umetnike da realizuju kreativna i ambiciozna ostvarenja. Ali velika produkcija i novi algoritmi su “sakrili” nove spotove, izvodjače i izdavače. Tako je You Tube postao nepregledni okean a muzički spotovi su se našli u ulozi “poruke u boci”, koja plovi okeanom i očekuje da je neko otkrije…
Selekcioni tim festivalaAdria Muzzik Video Awards 2020 je uložio ogroman trud da pronađe mnoga ostvarenja koja su realizovana na visokom umetničkom nivou (a nemaju spektakularna ostvarenja u domenu broja pregleda) i svrsta ih u konkurenciju sa spotovima popularnih žanrova, sa milionskim brojem pregleda.
Od 1. marta će gledaoci RTS3 i televizija koje podržavaju ovaj projekat, kao i svi korisnici interneta- moći da prate emisije posvećene ovom festivalu, da vide nominovane spotove u 16 kategorija i svojim glasovima vrednuju najbolja ostvarenja. Naravno, organizatori AMVA festivala potrudili su se da gledaoci uživaju u muzici omiljenih ali i novotkrivenih izvodjača – uz moćnu vizuelnu podršku video i filmskih umetnika.

JEDINSTVENA PRILIKA ZA UPOZNAVANJE

Misija manifestacije AMVA ogleda se u ideji da se predstavi bogatstvo, žanrovski izuzetno raznovrsne regionalne scene i da pruži podsticaj autorima, istovremeno podsećajući urednike tv i radio stanica, kao i drugih medija na najbolja ostvarenja i hitove.
Impresivna je količina kreativne energije i finasijskih sredstava uloženih u nove kratke muzičke filmove. Posebno u ovako teškoj godini, kao što je bila 2020. Bila bi velika šteta i nepravda da taj kreativni napor ne bude dovoljno vidljiv i da se ne čuje muzika novih izvodjača, kao i nedovoljno poznata ostvarenja legendarnih autora.

AMVA KATEGORIJE

Pored najavljenih kategorija, selekcioni žiri je predložio i dve nove kategorije za koje će gledaoci moći da glasaju na adresi amva2020.muzzik.tv.
Selekcioni regionalni izabrao je po deset nominovanih spotova u kategoriji.
Nagrade u kategorijama: Najbolji video, Video novog izvodjača, Rock video, Hip hop video, Electro Dance Music video, Pop video, Indie video, Hip hop, Fusion (World, Etno, Jazz) video se dodeljuju izvođačima.
Nagrade u kategorijama: koncept i art direkcija, kamera, montaža i postprodukcija, specijalni efekti, koreografija, art direkcija i animirani video s dodeljuju autorima spotova.
I to nije sve: Veliki doprinos stvaranju kratkih remek dela dali su, pored svih ostalih i glumci  dramski umetnici, koji su prihvatili da učestvuju i kreiraju zanimljive uloge. Najbolja ostvarenja moći ćemo da vidimo u nominacijama za “Glavnu ulogu”.
Muzičari i video autori, u svojim ostvarenjima ne retko koriste priliku i da pošalju snažne društvene, humane, ekološke poruke, kojih ćemo se podsetiti u selekciji “Video sa porukom”.

RESTART

AMVA ovom selekcijom daje priliku gledaocima i fanovima da se podsete ili otkriju omiljene izvodjače i pripreme se za novu koncertnu sezonu koju nestrpljivo očekuju. Nadamo se da ćemo umesto strimova koncerata i on-line festivala, uskoro moći da uživo razmenimo energiju sa omiljenim izvodjačima i ljudima sa kojima delimo interesovanja.

izvor : headliner.rs