Aerosmith dobitnici nagrade “Recording Academy”

Početkom ove godine otkriveno je da je Aerosmith dobitnik nagrade MusiCares “Person Of The Year” za 2020. godinu.

Dobitnici su priznanja “Recording Academy” zbog njihovih “značajnih napora kao filantropi u proteklih pet decenija i nespornog uticaja na američku istoriju muzike” uključujući i Tylerovu “Janie’s Fund” fondaciju.

“Janie’s Fund” je fondacija koju je stvorio Steven Tiler u partnerstvu sa Iouth Villageges i ima za cilj da donese nadu i psihičko izlečenje devojčicama koje su pretrpele traumu zlostavljanja i koje su bile zapostavljane.

Povodom toga 24. januara sledeće godine će biti organizovan tribute koncert Steven Tyleru, Joe Perryju, Brad Whitfordu, Tom Hamiltonu i Joey Krameru u kongresnom centru u Los Angelesu, a nastupiće Foo Fighters, Alice Cooper, Gary Clarke Jr, John Mayer, John legend, H.E.R., Emily King, Jonas Brothers i Yola. Svi oni će se popeti na binu tokom ovog događaja koji se održava dva dana pre 62. dodele Grammyjeve nagrade.

Oni će izvesti neke od svojih najdražih pesama Aerosmith-a, a voditelj koncerta će biti muzički voditelj i producent Greg Phillinganes.

Sledeće godine obeležava se 30-odišnjica MusiCares nagrade “Person Of The Year”, koju su ranije osvajali umetnici kao što su David Crosby, Phil Collins, Elton John, Paul Simon, Brian Wilson, Don Henley, Neil Young, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Tom Petty i Fleetwood Mac.

Ovog meseca Aerosmith su najavili da će sledećeg leta imati turneju po Europi, a gradovi nama najbliži u kojim će nastupiti su Beč i Budimpešta. Više o toj temi možete pročitati ovde.