Albumi “Texas Flood” Stevie Ray Vaughana i “Ten” Pearl Jama uvršteni u Grammy Hall of Fame

Album Stevie Ray Vaughana i Double Trouble-a iz 1983. godine “Texas Flood”, nalazi se među 29 albuma i singlova koji će biti uvršteni 2021. godine u Grammy Hall Of Fame kao priznanje za njihov istorijski značaj.

Svake godine snimke stare najmanje 25 godina pregledava posebna komisija iz svih grana umetnosti, uz konačno odobrenje Nacionalnog odbora poverilaca Akademije za snimanje. Sa 29 novih naslova, Kuća slavnih, koja je sada u svojoj 48. godini, trenutno broji 1.142 snimka.

Još jedan album od nesumnjivo ogromnog značaja za muziku, ali i za razvoj grunge muzike, a koji će biti uvršten u Hall of Fame jeste album “Ten” grupe Pearl Jam koji je objavljen 1990. godine. Na njemu su se našli najveći hitovi ove grupe kao što su “Even Flow”, “Alive”, “Black” ili  “Jeremy”.

Osim ova dva izdanja, samo neki od onih koja će biti uvrštena su album “Blues Breakers” Eric Claptona i John Mayalla, “Greetings From Asbury Park, NJ” Bruce Springsteena, “Mad Dogs & Englishmen” Joe Cockera, te singlovi “Don’t Stop Believin'” grupe Journey, “The Gambler” Kenny Rogersa, kao i “We Are The World” i “When The Levee Breaks” Kansas Joe And Memphis Minnie-a, koja je u mnogome poznatija po obradi grupe Led Zeppelin.

Ceo spisak albuma i singlova možete naći ovde.