Wed. Aug 4th, 2021

Alitor najavili EP na srpskom za avgust

Thrash metal sastav Alitor objaviće tokom avgusta novi EP “Spoznaja”. Biće to prvo izdanje inđijskog sastava koje će biti otpevano na srpskom jeziku.

Na EP-u će se naći tri pesme, i biće dostupan u fizičkom obliku (CD, Miner Records), kao i na brojnim digitalnim platformama (Take It Or Leave It).

“Nakon 10 godina postojanja (ove godine slavimo jubilej) i tri studijska izdanja na engleskom jeziku, odlučili smo da ovo izdanje bude na našem maternjem, SRPSKOM, jeziku. Omot je delo Marka Danilovića Tihog, poznatog digitalnog umetnika i bubnjara sastava Quasarborn. Tihi je naš dugogodišnji prijatelj, umetnik čiji lik i delo mnogo cenimo. I ovim putem mu se zahvaljujemo na predivnom radu, koji je na svojevrstan način ovekovečio naše dugogodišnje prijateljstvo-saradnju. Kao i do sad, muzičku produkciju albuma potpisuje Luka Matković (Citadela Sound Production), takođe iz sastava Quasarborn”, naveli su iz benda.

Podsetimo, poslednji album II Alitor je objavio u novembru prošle godine nakon višegodišnje pauze. Sastav je pre par dana nastupio na EXIT festu, te najavio i letnju turneju.

Takođe, bend je u procesu snimanja spota za numeru “Prav”, koja će biti realizovana u saradnji sa Igorom Stanićem (SMP, Graveyard Neighbour Photography…).

Alitor će 7. avgusta nastupati u Domu Omladine u Pančevu i 21. avgusta u Domu Omladine u Kragujevcu.

Highwaystar Magazine radio