Alitor objavio „Fall.Ing“

Dugo najavljivani singl inđijskog metal benda Alitor, pod nazivom „Fall.Ing“ je najzad dostupan za slušanje.

Naime, sastav je putem zvaničnog youtube kanala objavio ovu numeru, koja je ispraćena animiranim videom omota njihovog novog albuma pod nazivom „II“.

Ovo je treći po redu singl, posle već dva objavljena „Consecration“ i „Present Tense“. Kako saznajemo iz tabora benda, uskoro će biti objavljen još jedan singl, nakon kojeg možemo očekivati i kompletan album.

Drugi album će biti objavljen od strane domaće izdavačke kuće Take It Or Leave It Records, dok su u toku završni pregovori sa nemačkom izdavačkom kućom „Doc Gator“ koja će biti zadužena za fizička izdanja (diskovi i LP ploče).

Frontmen benda, Marko Todorović je podelio par informacija o temi i kreativnom procesu vezanom za ovaj singl: „Fall.Ing je definitivno moj favorit sa novog albuma. Izuzetno melodična i dinamična, ova pesma pokazuje jednu novu stranu benda i otvara vrata teritorija koje nam nisu bile toliko poznate u prošlosti. Autor muzike je Jovan Šijan, koji je zaista iskočio u prvi plan na ovom albumu i dao veliki muzički doprinos. Tekstualno, ova pesma se bavi borbom sa mojim ličnim demonima i svim dosadašnjim neuspelim ljubavima. Ta „ljubav“ uvek uspe da nađe svoje mesto u mojim pesmama, ali nikad u pozitivnoj konotaciji. (smeh)“

Premijerno izvođenje numere „Fall.Ing“ će se desiti 28. februara u Tuzli, a dan nakon, sarajevska publika će imati priliku da čuje ovu i ostale pesme iz dosadašnje diskografije benda. Ova dva koncerta predstavljaju početak nekolicine planiranih turneja koje će Alitor, Quasarborn i Nemesis zajedničkim snagama realizovati u ovoj godini.

Autor videa je Marko Danilović iz benda Quasarborn, a autor omota je Jovana Uzelac (inače autor Alitor logotipa). Pesma je snimljena u beogradskom studiju Citadela Sound Production tokom 2019. godine, a produkciju kompletnog albuma potpisuje Luka Matković.