Alogia otkrili detalje u vezi novog albuma

Jedan od tehnički najpotkovanijih metal bendova sa naših prostora, Alogia, objavili su detalje u vezi njihovog novog albuma !

Kako je napisao njihov gitarista, Srđan Branković na svom Facebook profilu, album će poneti ime “Semendria” i u Japanu će biti objavljen u aprilu ove godine, a u Evropi nešto kasnije, odnosno u maju. U zemlji izlazećeg sunca izdanje će biti izdato preko izdavačke kuće “SPIRITUAL BEAST” koja je takođe bila izdavač i bendovima kao što su Sabaton, Running Wild, Nervosa, Twilight Force, Artillery i mnogi drugi. U Evropi će tu ulogu preuzeti italijanska izdavačka kuća “ELEVATE RECORDS” sa kojim je bend već sarađivao.

Naslovnu pesmu bend je objavio pre dve godine u saradnji sa nekadašnjim vokalom Yngwie Malmsteena i benda Ring of Fire Mark Boalsom. Osim njega, na 2017. godine objavljenoj pesmi “Visantia” kao gost se našao pevač Fabio Lione (Rhapsody, Angra), a novi album su nedavno počeli da “peckaju” na svojim društvenim mrežama gde su otkrili da će se na izdanju(tada javnosti nije bilo poznato da će objaviti album ove godine) naći još jedan gost, ali ne i koji. Osim kada će biti objavljen album, bend je otkrio i artwork, odnosno omot izdanja za čije stvaranje je zadužan Slobodan Jovanović, a koji možete videti ispod. Biće ovo prvi album benda od 2014. godine i albuma “Elegia Balcanica”.