Photo by Riki Murto

Apocalyptica ponovo svira Metallicu u Beogradu

Apocalyptica sa oduševljenjem najavljuje veliku turneju u znak podrške nastavku njihovog legendarnog debitantskog albuma.

“PLAYS METALLICA VOL. 2 TOUR” će nastaviti putovanje započeto 1996. godine kada su violončelisti svetski poznate akademije Sibelius u Helsinkiju svirali simfonijski omaž najvećoj od velike četvorke – Metallici. Mnogo koncerata kasnije, klasično nastrojeni dinamosi se vraćaju svojim korenima da bi zaokružili legendarnu priču.

Osnivač benda Eicca Toppinen komentariše: „Neverovatno je misliti da posle svih ovih godina naš omaž Metallici još uvek toliko snažno govori ljudima. Biti u mogućnosti da podelimo našu ljubav prema Metallicinoj muzici sa živom publikom je apsolutno magično iskustvo. Ovog puta šou će biti sledeći nivo, a mi jedva čekamo da se vratimo tamo i podelimo zabavu sa našim fanovima!”

U okviru turneje, oni će nastupiti i u Beogradu u klubu Hangar 30. novembra, a javna prodaja karata kreće sutra, 23. februara u 11h po našem vremenu na OVOM linku. Prema trenutnim informacijama, cena ulaznica će iznositi od 25 evra pa na više.

Osim Beograda, oni će tokom turneje održati još 46 koncerata, a nama najbliži su oni u Skoplju, Sofiji, Bukureštu, Klužu, Budimpešti i Beču. Biće ovo njihov prvi koncert u Beogradu nakon pet godina, a 2022. godine su nastupili na OK Festu na Tjentištu.