Arctic Monkeys rade na novom albumu

Matt Helders otkrio je da su Arctic Monkeis u „ranoj fazi pisanja [novog] albuma“.

U instagram lajvu, bubnjar je objasnio da je se bend iz Šefilda „suočio sa očiglednim preprekama“ dok je radio na sledećem izdanju, prvom nakon „Tranquility Base Hotel & Casino“.

“More koje nas odvaja je jedna od tih stvari”, rekao je Helders, misleći na ograničenja putovanja koja su nametnuta zbog krize sa koronavirusom.

„Svi smo željni da to učinimo – album bi već bio gotov u normalno vreme. Kod nas definitivno postoji želja da napravimo novi album što pre možemo. “

Helders je dalje rekao da u svom domu u Los Anđelesu „uvek radi na mašinama i sintisajzerima“. „Ovde imam bubnjeve“, rekao je, dodajući: „[Uvek] pokušavam da poboljšam i proučim neke stvari.“

Arctic Monkeys – live at the Royal Albert Hall. Credit: Jenn Five for NME

Muzičar je fotografisan u studiju još u oktobru, što je navelo fanove da nagađaju da bi nova muzika mogla biti na pomolu.

Prošlog meseca, menadžer Arctic Monkeys-a otkrio je da je grupa „radila na novoj muzici“ i da je prvobitno planirala da snimi album prošlog leta.

„U ovo prilično razdvojeno vreme, momci se udaljavaju i nadam se da će sledeće godine početi da rade na nekim novim pesmama, novim idejama, s pogledom na buduće izdanje“, objasnio je Ian McAndrew.

Međutim, rekao je da u to vreme nije započet nikakav „pravi posao“: „Nadam se da ćemo sledeće godine, kada se ukinu ograničenja, moći da se okupimo i nastavimo sa tim.“

Prošlog marta je objavljeno da Arctic Monkeys planiraju niz koncerata za povratak kući za 2021. Rečeno je da je bend podneo zahtev za licencu da održe tri koncerta u Sheffield’s Hillsborough Parku ovog juna.