Photo : promo

Autentični šmeker sa niškog asfalta Mitar Zorić upravo je objavio svoj prvi album

Mitar Zorić je dvadesetdevetogodišnji pevač i gitarista koga građani Niša dobro poznaju jer ih već godinama šarmira kao ulični svirač ispred Gradske kuće.

Mitar je kreativna osoba, čim je naučio da piše, počeo je da piše svoje pesme, a čim je naučio da svira, počeo je da komponuje. Po prirodi stidljiv i introvertan, odabrao je ulične svirke, jer su mu pomogle da bude komunikativniji i otvoreniji sa ljudima.

Talentovani kantautor osobenog autorskog stila objavio je svoj prvi album.

Omot

Duhovit, otvoren i lucidan, Mitar Zorić piše i peva pesme o svojim dogodovštinama, pogledu na ljubav, ljude, okolinu i život uopšte. Ponekad je i brutalno iskren, ali nikada patetičan. Kaže da nema uzore, ali ističe da njegovu kreativnost inspirišu autori kao što su: Bob Dylan, Tom Waits, Đorđe Balašević i Kralj Čačka.

Mitar već godinama postavlja svoje pesme na kanalu You Tube, a sada je upakovao svoj dugoočekivani prvi studijski album, na kome će se nalazi odabranih deset pesama, čiji je kompletan autor. Kao bonus pojavljuje se pesma “Idi daleko” koju je snimio kao član niške grupe O.K.O.T.

Naslov albuma, “Makadaski građanin” na najbolji način opisuje Mitra Zorića kao umetnika, izvođača ali i pažljivog posmatrača sveta i ljudi oko sebe.

Sa albuma “Makadamski građanin” skinut je singl “Šta mi je raditi”, koga možete slušati na linku.

Od petka, 13.oktobra, “Makadamski građanin” (Menart Srbija) se otisnuo u svet putem muzičkih digitalnih servisa a vi ga možete slušati ovde.

Redosled pesama na albumu “Makadamski građanin”:

1.Šta mi znači

2.Da je vidim

3.Ostadoh bez para

4.Šta mi je raditi

5.Sofijin svet

6.Brzalica bivšoj dragoj

7.Violeta

8.Ko te jebe

9.Bivša iz Niša

10.Vreme mi leti

11.Idi daleko feat. O.K.O.T.