Wed. Sep 22nd, 2021

Bend Mehanizam pobednik ovogodišnje Velikogradištanske gitarijade

Užička grupa Mehanizam pobednik je ovogodišnje, jubilarne Velikogradištanske gitarijade, kako prenosi Headliner

Mehanizam, inače finalisti i prvog Mobil Music festa u organizaciji portala Headliner, sa koga je kompilacija na CD-u objavljena nedavno za PGP RTS, pobedili su u Velikom Gradištu u jakoj konkurenciji, a predstavili su se, kao i ostali takmičarski bendovi, sa tri pesme.

Pored pobedničkog benda, u takmičenju su učestvovali i bendovi Mast, EnKor, Etherstone, Kompozitor Foltin, Haler, The Fhonerings, Hemoterapia, Pijatreni – prve takmičarske večeri, kao i Black Dot, Bullet, Midlsek, Monolith, TBK, YOX i ROY (van konkurencije) druge takičarske večeri,

Peta, jubilarna Velikogradištanska gitarijada trajala je od 19. do 21. avgusta, a pored takmičenja bendova, u revijalnom delu učestvovalo je i mnoštvo sjajnih izvođača, među kojima su bili Nikolas Boleslavski i Ljubazni leševi (Veliko Gradište), Miša Mašina i Maštrakala (Beograd), Drink or Die (Zrenjanin), Lagana sreda (Beograd), Planet karavan (Smederevo), kao i NBG (Beograd), SMF (Beograd), Koalicioni sporazum (Gornji Milanovac), Sikter (pobednici Četvrte Velikogradištanske gitarijade), M.U.D.A. (Novi Sad) DLM (Beograd), Saša Novak & Friends (Zagreb)… uz brojne prateće sadržaje.

Bend Mehanizam čine Ignjat Miličević (klavijature, vokal), Dušan Živković (bas gitara), Srđan Tomić (bubnjevi) i Miloš Miličević (gitara).

Highwaystar Magazine radio