Wed. Sep 22nd, 2021

Bivši basista grupe Megadeth David Ellefson pokrenuo svoj novi bend The Lucid

Do nedavno basista Megadeth-a David Ellefson osnovao je novi bend, The Lucid, zajedno sa članovima Fear Factory-a i Sponge-a.

The Lucid će sledećeg meseca (15. oktobra) objaviti svoj istoimeni debi album, koji se ovde može unapred naručiti.

Bend je takođe objavio svoj prvi singl “Maggot Wind”, koji možete pogledati u nastavku.

„Bilo je sjajno snimiti album sa ovim momcima i moram reći da je osvežavajuće istražiti neke nove muzičke puteve … da se malo odmaknemo od onoga što smo svako od nas stilski uradili u svojoj karijeri“, rekao je Ellefson o svom novom projekat, u kojem učestvuju i pevač grupe Sponge Vinnie Dombroski, bubnjar Fear Factory-a Mike Heller i gitarista Drew Fortier, koji svira sa Bang Tangom od 2015. godine.

„Došlo je do sinergije bez ikakvih napora, koja je nastala zajedničkim stvaranjem ovih pesama, što je uvek neverovatno pri radu sa novim ljudima“, nastavio je Ellefson. “Radujem se što će to svi proveriti.”

Elefson i Fortie su takođe najavili da će i njihov zajednički film “Dwellers” biti objavljen 12. oktobra.

U maju, Megadeth se razišao sa Ellefsonom nakon navoda da je basista bio umeštan u seksualni skandal sa maloletnom devojkom na internetu nakon što je nekoliko eksplicitnih video zapisa i poruka kružilo internetom.

“Ne donosimo ovu odluku olako”, rekao je Dave Mustaine u tadašnjoj izjavi. “Iako ne znamo svaki detalj onoga što se dogodilo, s već zategnutim odnosima, ono što je već otkriveno dovoljno je da zajednički rad onemogući napredak.”

Čitajte više : Basista David Ellefson više nije član Megadeth-a

Ellefson je od tada podneo tužbu za osvetu protiv osobe koja je postavila video zapise.

Nakon glasina da će bivši basista Metallice Jason Newsted zameniti Ellefsona u Megadeth-u, bend je potvrdio da bivši basista James LoMenz zauzima njegovo mesto za njihovu turneju s Lamb of God.

Još nije poznato da li će se pridružiti kao stalni član ili je samo basista koji je ponovo snimio sve bas delove na Megadeth-ovom predstojećem 16. albumu „The Sick, The Dying And The Dead“ kojeg je pominjao Mustaine.

Highwaystar Magazine radio