(Image credit: James Minichin III)

Bivši basista Linkin Parka tuži bend zbog neplaćenih honorara

Bivši basista Linkin Parka Kajl Kristner tuži nu metal superzvezde iz Los Anđelesa tvrdeći da mu se duguju i honorari i zasluge za sviranje na ranim demo albumima grupe.

Kristner kaže da nikada nije dobio “ni peni” za svoj doprinos bendu, uprkos tome što je svirao na preko 20 pesama.

Dotične numere bile su predstavljene na 20. godišnjici benda “Hybrid Theory” box set, koji je objavljen 2020. Box set je uključivao Linkin Park-ov samoobjavljen EP iz 1999. godine na kojem je Kristner svirao, kao i retke i ranije neobjavljene pesme, uparene kao „Forgotten Demos “, „B-Side Rarities” i „LPU Rarities”. Basista tvrdi da je bio “zajednički tvorac” većeg broja ovih pesama, uključujući i ranije neobjavljenu “Could Have Been”.

Čujte novu do sada neobjavljenu pesmu Linkin Parka sa glasom Čestera Beningstona

„Iako je Kristner jednom bio pod pogrešnim utiskom da su njegove bas deonice ponovo snimljene na EP-u nakon što je napustio bend, on je, nakon detaljnijeg pregleda, identifikovao njegovo sviranje basa na izdanju EP-a uključenog u box setu“, tužba navodi.

Tužba je u sredu (8. novembra) podneta američkom Okružnom sudu za Centralni okrug Kalifornije, a u okviru nje Kristner traži da dobije dužnu zaslugu za svoj rad i da će dobiti svoj deo zarade ostvarene pesmama na kojima svira. On takođe traži tantijeme sa zastarelim datumom.

Mike Shinoda iz Linkin Parka objavio novu pesmu

„Bilo bi nepravedno da tuženi zadrže takvu beneficiju, a da tužiocu ne isplate pravičan deo“, navodi se u tužbi.

Članovi benda Mike Shinoda, Rob Bourdon, Bred Delson i Joseph Hahn navedeni su kao optuženi u tužbi pored njihove izdavačke kuće Warner Records i njihove menadžerske kompanije Machine Shop.

Izvor : Loudersound.com