Black Dot objavili novi spot za pesmu Babylon

Nakon godinu dana rada na svom debitanskom albumu, alternativni hard rok sastav Black Dot iz Mladenovca objavio je novi video spot za pesmu ”Babylon”.

Sa idejom da neočekivano mračnu godinu isprate u ohrabrujućem i optimističnom tonu, Black Dot uzvraća udarac pandemiji prazničnom i porodičnom jednostavnošću. U tom duhu, u stvaranju ovog spota učestvovali su i najbliži saradnici i prijatelji benda. Najistaknutija među njima je Anđela Išić, mlada vokalistkinja iz Smedereva, koja se široj rokenrol publici već prestavila u projektima kao što su Catz ‘n’ Dogz, ABBA Tribute Band i Expedition Delta.

Kao instrumentalno pojačanje, pesmu je obogatila i pijanistkinja Nevena Branković, čiji je životni saputnik, Srđan Branković, glavni muzički producent čitavog projekta. Uz gostujući smederevski trio iz Paradox Studija, na realizaciji projekta učestvovali su i drugi mladenovčani.  Za video produkciju spota zaslužni su Hypnodrom Crew, ekipa koja je radila kreativnu kampanju i video produkciju maginarnog predsedničkog kandidata Ljubše Preletačevića Belog pre samo par godina.

Članovi benda se šale kako je u pitanju jedan ”pan-šumadijski” i ”porodični” projekat, koji umesto prazničnih poklona, posvećuju svojim prijateljima. Naravno, sve uz nadu da će njihova poruka odjeknuti i šire u svetu.

Video spot za pesmu ”Babylon” je takođe i najava za predstojeći album ”Dying Wonderland” koji je planiran za 2021. godinu.  Uz napomenu da je ostatak albuma dosta mračniji, u skladu sa vremenom u kom je nastajao, članovi Black Dot se nadaju da će ovaj spot uneti malo svetla u našu svakodnevicu.