Blindspot objavili prvi singl “Life Inflicts”

Blindspot je novi muzički projekat koji je okupio sjajne muzičare – Žanila Tataj Žak, Igora Paspalj, Dejana Đurković, Lanu Škrgatić, Dragomira Herendić Dragiannija i Adriana Borić. Bend je predstavio svoj prvi singl na engleskom jeziku “Life Inflicts” uz prateći spot.

Pesmu autorski potpisuje Dejan Đurković iz Srčanog udara, koji je i idejni tvorac ovog muzičkog projekta. Miks i mastering je rađen u studiju Dragomira Herendića Dragiannija, a Đurkovićev “Dynamic Productions” iz Kanade je zvanični izdavač i distributer.

– Projekat smo počeli pjesmom “Life Inflicts”, za koju sam napisao tekst i muziku, međutim, uz fenomenalan muzički doprinos ostalih članova, odlučili smo se da to spojimo u bend, a samim tim i nastavimo sa snimanjem individualnih singlova, koje ćemo vremenom objediniti u album. Žak je dao prijedlog naziva benda, mada nismo mnogo razmišljali o imenu. Važniji nam je bio kontekst i stil. S obzirom da tekstovi propagiraju buđenje svijesti, “Blindspot” imenom opisuje stanje duha i neko globalno sljepilo koje nas je zadesilo – govori Dejan Đurković te dodaje da su pažnju publike privukli već kratkim insertom prilikom najave pesme, a reakcije su premašile njihova očekivanja.

Rad Blindspota je namenjen svetskom tržištu, a već ima veliki broj poklonika u celom regionu. Kako naglašava Đurković, publika će imati jako velik uticaj u daljem radu benda i u plasmanu i uspešnosti prvog, kao i narednih singlova.

– Jako mi je drago da je i domaća publika objeručke prihvatila ovaj projekat iako snimamo na engleskom. Već radimo na snimanju drugog i trećeg singla koji bi trebali biti gotovi do kraja aprila, a prvijenac “Life Inflicts” uz Youtube premijerno će biti prikazan na CBC Music Canada, CityTv Toronto i već sada pjesma je distribuirana na vodeće svjetske muzičke platforme – kaže Đurković.

Žanil Tataj – Žak, koji je i glavni vokal Blindspota, ranije je sarađivao sa Đurkovićem na pesmama Srčanog udara sa aktuelnog albuma „Sve ili ništa“, a onda su došli na ideju da naprave nešto na engleskom jeziku i odu dalje od balkanskog područja.

– Pjesma je odlična, Dejan radi super pjesme. Bio sam ugodno iznenađen kada je počeo govoriti da će uključiti poštovanog kolegu Igora Paspalja u projekat i taj je potez promijenio tok događanja, te je počelo spontano priključivanje i ostalih članova banda i samim tim činom pjesma je dobila sasvim drugačiji zvuk od onoga koji je prvobitno bio zamišljen. Nakon ovog, trebalo je dati ime ovom projektu, a to se i dogodilo u jednom kratkom braistormingu Dejana i mene preko messengera. Krenuli smo pisati jedan drugom neka imena, razne ideje i vizije imena i to je trajalo kratko taj dan, a drugi dan smo nastavili i meni je palo na pamet ime ”Blindspot”, te sam odmah Dejanu napisao ideju i on je bez puno razmišljanja prihvatio – kaže Tataj.

Dodaje da je ekipa okupljena na projektu super, a izvedba i produkcija izvrsna, te je sve zamišljeno i kao live opcija, a ne samo kao studijski projekt. No, s obzirom na trenutnu situaciju i vreme u kojem, nažalost, živimo, teško je prognozirati kada će se njihovo druženje na stageu dogoditi.

– Živimo u nadi da će se ipak stvari donekle smiriti i normalizirati, ali ja sam malo skeptičniji po tom pitanju, pa mislim da niti ova godina neće biti blagonaklona prema nama muzičarima. Svi ovisimo o svom poslu, neko se bolje snalazi u ovoj situaciji, ali mnoge kolege su na rubu egzistencije, tako da stvar nije uopće jednostavna. Super je raditi i snimati pjesme, više manje svi imamo svoja kućna studija, tako da nam taj dio posla ne fali možda toliko, koliko nam fali druženje i pružanje energije i emocije publici, jer je to prvenstveno zašto radimo ovaj, ne tako lak posao, koliko god to čudno zvučalo mnogima – zaključuje odlični Žanil Tataj – Žak.

Informacije o radu Blindspota i sve novosti vezane za bend možete pratiti na njihovoj oficijelnoj i Facebook stranici.

Izvor : Visoko.co.ba