(Image credit: Getty Images)

Brajan Adams otkrio kako je nastala pesma “(Everything I Do) I Do It For You”

“(Everything I Do) I Do It For You” bila je definitivno pesma leta ’91, jedan od onih neizbežnih, ogromnih hitova koji dolaze jednom u ko zna koliko godina.

Bilo je očigledno da će od početka biti veliki – bio je povezan sa Robin Hood: Prince Of Thieves, najvećim filmom tog leta, imao je nezaboravljiv, šaljiv refren, imao je orkestar, imao je sve. Naravno da će biti hit, svi su to znali. Svi, osim Brajana Adamsa.

U opsežnom intervjuu je dao za Classic Rock, Adams otkriva da je mislio da je to samo „lepa ljubavna pesma“. Međutim, njegov producent Mat Lanž – čovek sa više nego poštenim udelom u velikim hitovima – znao je da ima nešto u tome. „Radio sam sa Matom na ‘Waking Up The Neighbours’ godinu i po dana“, rekao je Adams. „Bili smo u Battery Studios u severnom Londonu. Bili smo na kraju albuma, počeli smo da ga miksamo, a Majkl Kamen mi je doneo ideju u vidu četrdeset minuta orkestracije.

Upravo je preko ovog dela muzike napisao svoj najveći hit. „Mat i ja smo sedeli u zadnjem delu sobe, žvakali Marks & Spencer’s crvenu papriku, i smislili ovu pesmu ispod Majklove partiture. Nikada neću zaboraviti momenat kada sam video izraz na Matovom licu. Samo je rekao: „Nastavi, Brajane, nastavi. Tako se brzo sve spojilo. Kada smo završili, Mat mi je rekao: „Znaš, ova pesma je zaista posebna.“ I nikad ga nisam čuo da je to rekao o bilo čemu… Ja nisam znao da će to biti hit. Ali Mat je zaista znao.”