John McMurtrie / BMG

Bruce Dickinson žešći nego ikada – otkrio delić nove pesme i članove njegovog benda

Pevač grupe Iron Maiden Bruce Dickinson će objaviti svoj novi solo album, “The Mandrake Project” tokom 2024. godine.

On je upravo otkrio članove svog benda koji će sa njim krenuti na turneju(koju je najavio pre par dana, ispod pogledajte više informacija), kao i tizer za novi singl „Afterglow of Ragnarok“.

„Bilo je važno postaviti ton projekta ovom numerom“, kaže Dickinson za „Afterglow of Ragnarok“, čiji se isečak može čuti u Instagram postu ispod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bruce Dickinson (@brucedickinsonhq)

„Kao što i priliči njenom naslovu, to je teška pesma i ima sjajan rif koji je pokreće… ali postoji i prava melodija u refrenu koja prikazuje svetlost i senku koju donosi ostatak albuma“, nastavlja on, postavljajući još jednu zadirkuju, uzvikujući, „i samo sačekajte dok ne vidite video!“

Singl će stići u potpunosti 1. decembra, a Dickinson je pre par dana objavio da će sledeće godine krenuti na turneju na kojoj će promovisati ovaj album, te će u okviru te turneje svirati i u Zagrebu, Sofiji i Budimpešti.

Bruce Dickinson dolazi u Zagreb u okviru evropske turneje ; imaće još dva koncerta u našoj blizini

 

Dickinsonov bend za koncerte ima poznata i sveža lica. Njegov dugogodišnji saradnik i partner u pisanju pesama Roy Z će se vratiti na mesto gitariste, dok će bubnjar Dave Moreno (koji je svirao na Dickinsonovom albumu “Tiranni of Souls” iz 2005.) prvi put nastupiti uživo sa Dickinsonom. Moreno trenutno svira u Puddle of Mudd i ima cenjenu karijeru traženog studijskog muzičara koji je svirao na više od 100 albuma, kao i na filmskim zvučnim zapisima, CD-ovima i reklamama.

U međuvremenu, Tonya O’Callaghan, koja ima iskustvo u Whitesnake-u, Adler’s Appetite-u i sa Dee Snider-om, dobila je zaduženje kao basistkinja. Takođe postoji izvesno poznavanje sa Dickinsonom jer su njih dvoje nastupali zajedno ranije ove godine u okviru serije omaž nastupa u čast preminulog klavijaturiste/organiste Deep Purple Johna Lorda.

Živi bend Brucea Dickinsona čine :

Bruce Dickinson – vokal
Roy Z – gitara
Tonya O’Callaghan – bas
Dave Moreno – bubnjevi
Mistheria – klavijature