Bubnjar grupe AC/DC Phil Rudd rasprodaje mnoge svoje stvari u čast prijatelja koji umire od raka

Bubnjar grupe AC/DC Phil Rudd prodaje opremu i suvenirnice iz pet decenija istorije benda kako bi prikupio novac za dobrotvornu organizaciju protiv raka dojke.

Ovaj 69-godišnjak kaže da prodaje opremu u čast svoje prijateljice Toni Wilson koja ima rak dojke u terminalnom stadijumu 4 i, kako kaže Rudd, imaće sreće ako poživi do kraja ove godine.

Među predmetima koji se prodaju su jedan od mnogih Ruddovih sportskih automobila i palice za bubnjeve koje je koristio sa AC/DC-jem.

Da je razmišljao malo drugačije, Igi Pop je mogao biti novi pevač grupe AC/DC

Prihod od prodaje ići će novozelandskoj fondaciji za rak dojke. Ali do sada, nema plana putovanja dostupnih artikala ili potvrde gde će se prodavati.

Rudd kaže za New Zealand’s Stuff: „Pretpostavljam da je to moj način da se izborim. To je samo mala stvar, ali sam samo želeo da uradim nešto da pomognem.

„Odustao bih od svega, bacio bih to na lomaču, ako bi to značilo da će Toni imati više vremena. Ona je ljubav mog života. Moj najbolji prijatelj. Sav novac na svetu može da ti kupi stvari, ali ne može da vam kupi vreme.”

Rudd dodaje da mu sudbina Toni vraća uspomene na smrt pokojnog frontmena AC/DC Bona Scotta, koji je umro 1980. godine.

On kaže: „Plakao sam za Bonom, ali samo smo nastavili da sviramo. Sa Toni osećam isti bol, gubitak nekoga koga voliš. Nateralo me je da razmišljam o životu, da stvari – uspeh, rekordi – ne znače ništa. Prijatelji i porodica su ono što je važno.”