Photo by Marc Grimwade/WireImage

Bubnjar Daft Punka potvrdio postojanje izgubljenog albuma koji će izaći uskoro

Saradnik Daft Punka otkrio je da duo ima izgubljeni album koji bi poslužio kao nastavak albuma „Random Access Memories“ iz 2013.

Kvin, sešn bubnjar koji je radio sa duom – koji čine Tomas Bangalter i Gaj-Manuel – na poslednjem albumu dua, otvorio je svoje iskustvo u radu na „Random Access Memories“ u intervjuu za medijsku organizaciju koju vode studenti alt. vesti 26:46.

„Na ’RAM-u’ sam bio skoro poslednja osoba koja se pojavila na albumu“, rekao je. „Na sledećoj ploči [Daft Punk] na kojoj su radili, ja sam bio prva osoba.“

Kvin je dalje rekao da je prisustvovao Daft Punku u početnim fazama procesa pisanja pesama i snimanja tog albuma. „Tomas [Bangalter] je imao klavijature, i zapravo je imao kompjuterski program, i samo je eksperimentisao. Programirao je bubnjeve. Bukvalno smo samo pokušavali da prenesemo vajb. Bio je na predivnoj miks konzoli, a ja sam u studiju, u gluvoj sobi i svirao sam na svom čudnom setu bubnjeva… Šta god da mi da, ja bih odgovorio i pokušao da smislim nešto.”

„Ta neimenovana ploča, mislim da će na njoj biti mnogo spontanih stvari“, rekao je on, govoreći o LP-u koji će poslužiti kao naslednik „Random Access Memories“. „Sećam se da sam odsvirao jednu stvar na klavijaturi valjda, povezao sam svoju pedalu za udarce na gudače i svirao je kao bubanj. Sećam se da se momcima to baš svidelo. Ne znam da li će to ući na album. To su bile najluđe stvari koje su čudno zvučale.”

Govoreći o statusu albuma, Kvin je rekao: „Stalno proveravam. Rečeno mi je da rade na tome. Izlazi iz ormarića. Tražio sam od Daft Punka dozvolu da pričam o tome za još jedan članak, jer su vrlo tajnoviti kao što znate. I najbolji momci.”