Članovi Dokkena i Warranta se ponovo ujedinjuju

The End Machine je novi bend koji čine dva člana stare postave benda Dokken – George Lynch (gitara) i Jeff Pilson (bas) – zajedno sa bivšim pevačem Lynch Mob-a i sadašnjim Warrant-a Robertom Masonom.

The End Machine će objaviti svoj drugi album, “Phase2”, 9. aprila preko Frontiers Music Srl, dok prvi singl stiže krajem februara.

Prošlog septembra, Linch je za KNAC.COM otkrio da će na drugom albumu biti bubnjar Steve Brown, mlađi brat bivšeg bubnjara Dokken-a “Wild” Mick Brown, koji je svirao na istoimenom debiju THE END MACHINE iz 2019. godine.

U vezi sa muzičkim pravcem novog materijala, George je rekao: “Na novom albumu prešli smo više na Dokken, što je i zahtevano od izdavača. Frontiers su želeli nešto što je malo više usmereno na zvuk Dokken-a. Kad ga čujete, mislim da ćete se složiti da smo bili veoma uspešni u postizanju toga. ”

Podsećamo, Lynch i Dino Jelusić su prošle godine pod imenom Dirty Shirley objavili debitantski istoimeni album koji je širom sveta ocenjen odličnim ocenama. „Da su Ronnie James Dio i mladi Coverdale imali sinčića, zvao bi se Dino.” – rekao je tada Lynch, najpoznatiji kao gitarista benda Dokken.