Corey Taylor najavio prvi singl sa predstojećeg solo albuma

Corey Taylor, frontmen bendova Stone Sour i Slipknot, je u nedavnom intervjuu izjavio da mu je ideja za solo album pala na pamet zato što ima dosta pesama koje se ne uklapaju ni u Stone Sour ni u Slipknot, pa je želeo da ih iskoristi.

Takođe, prvobitno je želeo da ga uradi sledeće godine, međutim Korona virus je svima izmenio planove, pa i njemu, kojeg je požurio sa solo izdanjem – ” Za dve nedelje sam sa dugogodišnjim prijateljima na probama uradio ili završio oko 25 pesama”, rekao je Corey, kao i da je najstariju pesmu sa albuma napisao čak u srednjoj školi, gde je napomenuo da ima i želju da radi solo koncerte.

Njegov solo bend čine Jason Christopher na basu, Dustin Schoenhofer na bubnjevima, i Zach Throne i Christian Martucci (Stone Sour) na gitarama. Album neće biti objavljen pre početka 2021. godine, a po žanru će biti rock sa primesama raznih drugih podžanrova. – “Ovaj album je hibrid svih tih različitih žanrova u kojima sam. Moderan način inpretetacije “fazona” koji su ljudi čuli i ranije od mene, a ja sam ih uzimao i bacao kroz ovaj moj neki filter da me bih li video šta će se izroditi. Svi koji ga čuju su oduševljeni.”

“Ovaj album je sve što sam želeo da bude”, dodao je. “Tu i tamo postoji neki Slade, neki Johnny Cash, neki Alice In Chains”.

„Mislim, pevljivi refreni, zabavni rock, velike solaže – ogromne solaže. Neverovatno je to, da sam pre dve godine, počeo da učim klavir samo da bih mogao da snimim ovu pesmu koju sam napisao za svoju ženu, i sad sam bio u stanju da je odsviram i snimim. I zaista je dobro ispala – to je verovatno jedna od najboljih stvari koje sam ikad napisao. ”

“98, 99 odsto muzike smo snimili uživo u studiju. Jedino što smo dodavali bili su vokal i klavir i nešto akustičnih delova. I snimili smo 25 pesama u dve i po nedelje.”

Za četiri dana, odnosno u sredu, 29. jula, Corey Taylor će objaviti prvu pesmu sa svog debitantskog solo izdanja.