Credit line: Alive Coverage / ddp USA / Profimedia

Cory Henry & The Funk Apostles prvi put u Beogradu

Po prvi put u Beogradu, u okviru Musicology sessions koncertnog serijala, 17. i 18. novembra, nastupiće Cory Henry & The Funk Apostles, kaže se u saopštenju organizatora.

BitefArtCafe će ugostiti jedan od najboljih funk, RnB, gospel sastava nove generacije. Cory Henry je višestruko nagrađivani umetnik, kompozitor, producent i virtuoz na klavijaturama, i dolazi direktno iz sveta živih muzičkih legendi.

Grammy dobitnik, osvojio je srca publike širom sveta svojim jedinstvenim muzičkim stilom. Bilo da je u pitanju R&B, gospel, jazz ili funk, Cory je majstor koji se ne boji da istražuje nove horizonte muzike.

Album iz 2021.godine “Something to Say“ bio je nominovan na dodeli Grammy nagrada 2022. godine u kategoriji Najbolji progresivni R&B album, a Cory je takođe bio nominovan i kao producent na albumu Erica Bellinger-a „New Light“. Godine 2022., Cory je osvojio svoju prvu Latin Grammy nagradu, u kategoriji Album godine za Rosalijino izdanje „Motomami”. Na dodeli Grammy nagrada 2023. godine, nominovan je za svoj novi album „Operation Funk“ u kategoriji za Najbolji progresivni R&B album, i u kategoriji za Najbolji Latin Rock na Rosalijinom albumu.

Ostale saradnje Cory Henry-ja uključuju Imagine Dragons, Smino, Lucky Daye i mnoge druge. Cory je do 2028. godine bio član grupe Snarky Puppy i za to vreme osvojili su tri Grammy nagrade. Najnovije remek-delo Cory Henry-ja, „Operation Funk“, privuklo je pažnju obožavalaca širom sveta i rasprodalo koncerte u Izraelu, Španiji, Amsterdamu, Australiji i širom Sjedinjenih Američkih Država, a takođe je nastupao na većini velikih muzičkih festivala.

Kao predgrupa Cory Henry-ju, nastupiće beogradski sastav Gorica & The Grooveheadz čija muzika ima očigledan uticaj džeza, soula i elektronike.