Coverdale najavio penziju

Frontmen Whitesnake-a, koji je u septembru prošle godine napunio 68 godina, razgovarao je u nedavnom intervjuu o završavanju svoje karijere.

U vezi trenutne pandemije Korona virusa Coverdale je rekao: “Osećam da će trebati malo vremena da se stvari vrate u bilo koji privid onoga na šta smo se navikli ranije. Dakle, ono što moramo da učinimo jeste da mislimo van okvira. Na primer ja moram da uradim ovu operaciju i stajem odmah posle nje na noge. A koja bolja starost za pevača Whitesnake-a da se penzioniše nego 69. hahah.”

Na pitanje da li ozbiljno razmišlja o tome, David je rekao: “Uvek sam pisao pesme koje me izazivaju kao pevača, a sada mi je 68. Mislim da bi 69. bilo primereno za pevača Whitesnake-a da se povuče, zar ne? ”

Prošlog meseca Whitesnake su otkazali sve ranije najavljene aktivnostiv vezano za turneju, uključujući i ovogodišnju američku turneju sa Sammy Hagarom & The Circle i Night Ranger-om, da bi Coverdale mogao da bude podvrgnut operaciji ingvinalne hernije(preponske kile).

Pre tri meseca Coverdale je za australijski magazin “Heavy” rekao da da može da zamisli sebe kako peva “Still Of The Night” u svojim 70-im godinama.

“Moja žena mi je zabranila da koristim reč “penzionisanje” “, rekao je. “Ali svakog jebenog dana, zahvalan sam i uvažavam moj život takav kakav jeste, kako u privatnoj tako i u profesionalnoj situaciji.”

Još 2016. godine Coverdale je pokušao da se povuče nakon izdavanja “The Purple Album” albuma, ali mu ipak nije uspelo zbog prevelike želje za još jednim novim albumom koji je objavljen prošle godine – “Flesh&Blood”.

Coverdaleu su oba kolena zamenjena titanijumom 2017. godine nakon što je oboleo od degenerativnog artritisa. Kasnije je objasnio da ga je toliko boleo artritis u kolenima, da je dovelo dotle da ometa njegovu sposobnost da nastupa uživo.

On tokom karantina redovno objavljuje pesme u akustičnom izdanju, te je pre nekog vremena objavio i “Corona Blues”, blues pesmu posvećenu koroni, a danas akustičnu verziju legendarne “Here I Go Again”.