Čujte genijalnu obradu Fleetwood Mac-a u izvedbi Kirk Hammetta i Billy Gibbonsa

Mick Fleetwood je objavio živu verziju pesme „The Green Manalishi (With the Two Pronged Crown)“, u kojoj su učestvalai dva legendarna muzičara – Kirk Hammett iz Metallica-e i Billy Gibbons iz ZZ Top-a.

Snimak je zabeležen tokom all-star tribute večeri posvećenoj gitaristi Fleewood Mac-a Petera Green-a koji je nedavno preminuo. Događaj je organizovao Fleetwood, a održan je 25. februara 2020. u Londonu u čast proslave ranih godina benda, kada je Green igrao osnovnu ulogu u njihovom izrazitom blues-rock zvuku.

Hammett je koristio Green-ovu legendarnu gitaru Les Paul iz 1959. godine za ovu pesmu dok je svirao žestok solo otprilike na pola nastupa.

Ova izvedba je prva najava “Mick Fleetwood & Friends Celebrate the Music Of Peter Green and the Early Years of Fleetwood Mac”, koncertnog filma i box-seta čije objavljivanje se očekuje 2021. godine.

Film će se naći u bioskopima širom Amerike 23. marta. Set izlazi 30. aprila i biće dostupan u tri različita formata: 4xLP, 2xCD, Blu-Ray kolekcija u kompletu sa ukoričenom knjigom od 44 stranice; 2xCD, Blu-Ray kolekcija koja uključuje digitalni audio i medijske knjige; i četiri vinilna izdanja.

„Koncert je bio proslava onih ranih bluz dana u kojima smo svi započeli“, prethodno je rekao Fleetwood. “Važno je prepoznati dubok uticaj koji su Peter i rani Fleetwood Mac imali na svet muzike. Peter mi je bio najveći mentor i toliko mi je radovalo što sam odao počast njegovom neverovatnom talentu. Bila mi je čast što delim scenu sa neke od mnogih umetnika koje je Peter inspirisao tokom godina i koji dele moje veliko poštovanje prema ovom izuzetnom muzičaru “.

Među ostalim gostujućim umetnicima koji su se pojavili na izložbi su Christine McVie i Neil Finn, David Gilmour, Pete Townshend, Steven Tyler, Noel Gallagher i Bill Wyma.