Wed. May 12th, 2021

Foto | Ana Bartoniček

Čujte novu pesmu riječkog kantautora Lade Bartoničeka i kalifornijske kantautorke Matilde Krulder

Nova pesma riječkog kantautora Lade Bartoničeka i kalifornijske kantautorke Matilde Krulder “Sink to Me”, obećavajući je nastavak njihove muzičke saradnje započete indie uspešnim hitom “I Am”.

Pesma “Sink to Me” nova je muzička poslastica nastala prekookeanskom, riječko-kalifornijskom saradnjom. Nova pesma je malo progresivnija, zvuk na prvu možda podseća na Depeche Mode, a i vokalno je drukčija od njihove prve zajedničke “I Am”. Upravo su vokalne deonice izražajne, čujni deo u kojem Matilda i Lado nejverojatno pašu i čime su na prvu kliknuli. Glavni vokal ovaj put je Lado, a Matilda svojim back vokal deonicama daje pesmi fluidnost, uliva se i p(r)omešani teku dalje..

Za zvuk svih instrumenata zaslužan je Lado, a na bas gitari je i ovaj put uskočio Franjo Jadras iz riječke grupe Father, s kojim je Lado već puno puta sarađivao.

I ovaj put su pogodili ono nešto, odlično spojili muziku i tekst i prezentovali nam još jednu muzičku priču kojom pokazuju da (ovde) nema granica.

“Imala sam tu sreću upoznati Ladu prošle godine, kad sam ljetovala u Hrvatskoj. Upoznala nas je moja divna Airbnb domaćica. Na jednom zajedničkom druženju Lado je svirao gitaru, imao je melodiju, trebao je tekst i ja sam ga dosta brzo napisala. Tako je nastala naša prva glazbena suradnja ‘I Am’. Sve smo zapravo odradili brzo i jako smo zadovoljni, zajedno smo napravili prekrasnu pjesmu.

Moj odmor je u međuvremenu završio i vratila sam se u Kaliforniju. Lado mi je poslao divnu melodiju za novu pjesmu, za koju je trebao tekst. Napisala sam ga, no ovaj put je bilo teže raditi jer nismo bili zajedno, ali Lado je na kraju ipak odradio odličan posao, usprkos mojim snimkama u lošim tehničkim uvjetima. 🙂 Napravio je stvrano divnu pjesmu i uzbuđena sam oko njezinog objavljivanja. Bila je to baš zabavna kolaboracija iako nas trenutno dijeli ocean.” – kaže Matilda o svom zanimljivom letovanju u Hrvatskoj 2020., a Lado je kratko zaključio: “Slučajni susret koji je pokrenuo nešto novo i lijepo.”

Pesmu možete strimovati i kupiti ovde.

Highwaystar Magazine radio