Da li se bliži povratak benda Creed ? Kažu da imaju “novih” 8,9 pesama !

Scott Stapp kaže da su on i gitarista Mark Tremonti pre skoro deceniju napisali materijal za novi album benda Creed pre nego što su ga raspustili i fokusirali se na njihove druge projekte.

Scott je razgovarao o svojoj staroj grupi tokom novog nastupa u podkastu “Stop! Drop & Talk”, čiji je domaćin bio bubnjar Halestorm-a Arejay Hale.

Pričajući o mogućnosti za povratak benda Crred osam godina nakon što je bend završio turneju na kojoj su promovisali svoj četvrti album „Full Circle“ iz 2009. godine, Stapp je rekao: „Zapravo sam bio upravo sa Markom i [bubnjarom Creed-a] Scott Phillips Friday-em. Sve je dobro. Sve je pozitivno. Mi smo prijatelji. I komunikacija je tu.

„Ništa se ne planira“, nastavio je. „Trenutno nema ničega na rasporedu. Ne krijem ništa od vas.

“Kada bude objavljena najava [o mogućem ponovnom okupljanju], obećavam da ćete to znati.”

Upitan da li je tačno da je sa sesija za album „Full Circle“ ostao neki materijal koji nikada nije korišćen, Stapp je rekao: „Mark i ja smo se našli, mislim da je to bilo 2012. godine, i zapravo sam bio kod njega par nedelja – ne mogu se tačno setiti koliko – i napisali smo osam ili devet pesama. Tako da imamo neke stvari koje smo sastavili 2012. Slušao sam ih par dana pre neki dan, i bio sam u fazonu : “Znaš šta? Ovo mi ne zvuči staro.” To je nešto što bismo mogli probati da sredimo za novi album. Ne kažem da će se to dogoditi. Ne uzimajte mi reči iz usta. Samo kažem da smo napisali neke pesme i da one postoje. ”

Proteklog juna, Creed su ažurirali svoj Facebook profil stavljajući staru fotografiju, rasplamsavajući glasine o povratku benda. Skoro pet meseci kasnije, Phillips je potvrdio da je bilo “nekih brbljanja” o ponovnoj aktivnosti grupe, ali je upozorio da “ne postoje posebni planovi” da Creedponovo izvodi ili stvara muziku.

Creed se raspao 2004. godine, ali se ponovo okupio pet godina kasnije za pomenuti album “Full Circle” i turneju. Od tada je Stapp gostovao i snimao kao samostalni umetnik, iako je 2014. pretrpeo mentalni slom zbog droge i proveo nekoliko godina oporavljajući se od toga.

Prošle godine, Tremonti je u intervjuu za podcast Jamey Jasta-e rekao da radi na materijalu za album Creed-a. Upitan da li bi se Creed mogao ponovo okupiti, Tremonti je rekao: “Ljudi pitaju: ‘Da li je gotovo? Da li je gotovo? Da li izlazi nova muzika?” Evo radim na celom albumu Creed-a … Kada smo zajedno radili turneju na ponovnom okupljanju, sastavili smo puno muzike i demo snimke za verovatno 13 pesama. Slušao sam ih možda pre godinu dana i to su dobre pesme “.