Dark Tranquillity objavili novi singl i predstavili album

Švedski melodični death metal pioniri Dark Tranquillity objaviće svoj novi album “Moment” 20. novembra putem Century Media. Drugi singl sa ovog izdanja, “Identical To None”, možete čuti ispod.

“Ovaj singl je proslava različitosti i osuda kratkovidne podele“, kaže bend.

“Moment“ će biti dostupan u obliku digipaka, crnog LP-a, srebrnog LP-a i CD-a.

Prošle su četiri godine od prošlog albuma švedskih metalaca “Atoma” koji je bio nominovan za Grammy. Ali vreme između toga bilo je kreativno, inovativno i avanturističko za njih. Bend je dočekao u svoje redove dvojicu vrhunskih gitarista – Christophera Amott-a (ex- Arch Enemy) i Johana Reinholdza (Noneksist) – dok su pisali nove pesme. Snimio ih je Martin Brandstrom u studijima Nacksving i Rogue Music, a zatim ih je miksovao i odradio mastering Jens Bogren u Fascination Street Studios. Prema izjavama, “Moment“ je zastrašujuće, ali izazovno putovanje od početka do kraja.

Početkom 2017. godine, Dark Tranquillity objavio je sedmoinčni singl koji sadrži dve pesme – „The Absolute“ i „Time Out Of Place“ – koje su prethodno objavljene samo kao bonus numere u CD izdanju „Atoma“ u ograničenom izdanju. Ove pesme bile su najeksperimentalnije i najsmelije ikada švedskog benda, koji su pokazali sasvim drugačiji pristup njihovoj uobičajenoj strani melodičnog death metala.

Bend trenutno čine : 

Mikael Stanne – Vokal
Martin Brändström – Elektronika

Anders Jivarp – Bubnjevi
Johan Reinholdz – Gitara

Christopher Amott – Gitara
Anders Iwers – Bas gitara