Dave Mustaine dobio ljubičasti pojas u jiu-jitsuu

Oni koji su upoznati sa van muzičkim aktivnostima Davea Mustainea znaju da je frontmen Megadeth-a vešt u borilačkim veštinama.

Sada u 59. godini on i dalje nije usporio sa tim aktivnostima. Nakon što je prošle godine savladao rak, Mustaine je započeo 2021. godinu zaradivši svoj ljubičasti pojas u brazilskom jiu-jitsuu.

Vođa grupe Megadeth dobio je prošle nedelje (14. januara) srednjoškolsku listu jiu-jitsu-a za odrasle na lokaciji za trening državi Tenn, u blizini muzičke baze u Nashville-u. Na snimcima sa te prilike, kako su napisali Jiu-Jitsu Times, Mustaine je dobio svoj ljubičasti pojas od instruktora Gracie Barra Reginalda Almeide, trećeg stepena jiu-jitsu crnog pojasa i profesora ove borilačke veštine.

U pratećem postu na Fejsbuku, Almeida je primetio da je Mustaine dostigao plavi pojas pre dve godine. U brazilskom jiu-jitsuu, beli pojas je rang početnika, koji prate plavi i ljubičasti. Smeđi dolazi na red tada, pa ga slede različiti stepeni crne boje. Dave već ima crni pojas u Tae Kvon Do-u i Ukidokan karateu.

After 2 years as a blue belt and hard training and lots of ups and downs today I had the honor to promote Mr @…

Posted by Gracie Barra Spring Hill Brazilian Jiu-Jitsu & Self Defense on Thursday, January 14, 2021

Megadeth su svoj poslednji album “Dystopia” objavili 2016. godine, a novi bismo prema svim najavama mogli da očekujemo ove. Dave je u nedavnom Q&A rekao da je radni naziv albuma “The Sick, the Dying and the Dead”, ali da ga do objavljivanja promene obično po 4,5 puta tako da ništa nije sigurno.