Decapitated ; Photo : Robert Zembrzycki

Decapitated, Incantation i Nervosa u petak u Zappa Bazi, objavljena satnica!

Dugo se čekao povratak poljskih death metalaca Decapitated u Beograd, a to će se napokon desiti ovaj petak (15.marta) u Zappa Bazi u sklopu “Nihility” turneje.

Njima će da se pridruže legendarni američki veteran istog žanra Incantation, dok će veče da otvore ljubimice publike, Nervosa iz Brazila i Švajcarci Kassoghta. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 3100 mogu da se kupe putem Gisgtix-a, a na vratima će, ako ih ostane, da koštaju 3500 dinara. Iz Hengtajma poručuju da je interes za koncert veliki i da bi mogao biti rasprodat.

18:00 Vrata

18:30 Kassoghta

19:20 Nervosa

20:10 Incantation

21:25 Decapitated

Decapitated je nastao u poljskom gradu Krosnou 1996. godine, a danas ga čine Wacław “Vogg” Kiełtyka (gitara), Rafał “Rasta” Piotrowski (vokal), Paweł Pasek (bas) i James Stewart (bubanj). Sviraju tehnički death metal i uživaju veliki respekt među metalcima za svoje sviračko umeće. Pažnju na svoj veliki talent skrenuli su već u samim počecima jer su bend osnovali u ranim tinejdžerskim godinama. To potvrđuje i činjenica da je ključna figura Vogg svirao i u Vaderu, a trenutni je član Machine Heada. Decapitated je dosad izdao osam albuma, a najaktuelniji “Cancer Culture” promovisaće ovom prilikom u Zappa Bazi.

Incantation je američki death metal bend nastao 1989. u New Jerseyju. Uz Sufffocation, Immolation i Mortician čine bazu njujorške death metal scene. Dosad su izdali 10 studijskih albuma od kojih je “Unholy Deificiation” svetlo dana ugledao u avgustu, a izdao ga je Relapse Records. Često ih vole istaknuti kao uzore bendovima kao što su Dead Congregation, Portal i Grave Miasma.

Nervosa je ženski trash/death metal bend iz Sao Paola nastao 2010. godine. Dosad iza sebe imaju četiri albuma, a najaktuelniji od njih “Jailbreak” potpisan je za Napalm Records i dostupan je od septembra 2023. Članice benda su Prika Amaral – gitara, vokal, Helena Kotina – gitara, Hel Pyre – bas i Michaela Naydenova – bubanj.

Kassoghta je progressive death metal bend nastao 2018. u Ženevi. Iza sebe imaju dva studijska albuma: “A New World to Come” iz 2018. i “rEvolve” iz 2022. Ovo će im biti prvi koncert u Srbiji.

Dan kasnije ova će nezgodna kombinacija svirati u zagrebačkoj Močvari, takođe u organizaciji Hengtajma.