Megadeth’s Dave Mustaine, photo by Amy Harris

Dejv Mastejn se iznervirao zbog obezbeđenja i izbacio ih iz hale

Čuveni fontmen benda Megadeth Dejv Mastejn, koji je poznat po svom temepramentu, nikada nije bio jedan od onih koji trpe budale.

To uključuje obezbeđenje, koje je Mastejn izbacio sa nastupa njegovog benda u Blumingtonu u sredu uveče.

Situacija se dogodila tokom pretposlednje pesme benda, “Simphony of Destruction”. Mastejn je prekinuo pesmu kada je uočio koškanje blizu prednjeg dela bine i zahtevao je da se četiri čuvara uklone iz arene ili u suprotnom bend neće nastaviti sa nastupom.

Mastejn je zaustavio “Simphony of Destruction” i izgrdio čuvare kada je primetio nered.

– Hej, hej! Stani, stani, stani! Momci, nemojte jebeno udarati ljude! – rekao je.

– To totalno nije u redu. Hej! Prestanite da udarate tog dečka!

Vođa benda je zatim prošetao binom i obratio se nekolicini radnika obezbeđenja bez mikrofona pre nego što se vratio na svoje mesto.

– Neću da nastavim da sviram dok ne izbacite ove momke. To je bilo tako jebeno nepotrebno. Apsolutno nije trebalo to da uradite. Trebalo je da napravite… Šta vam piše na leđima na majici? “Obezbeđenje”? Trebalo bi da piše “Nema jebene bezbednosti” jer ste vi momci sise.

Mastejn, nije iznenađujuće, nije bio gotov.

– Vas četvorica udarate jednog dečka, kakva gomila pičkica. Vaše majke bi trebalo da bude sramota ako su vas tako vaspitale. Vodi ih odavde, ili ja odlazim. Vodi ih odavde. Ne želim da čujem da su pozadi.

Publika je navijala (a jedan član je vikao – Jebeš obezbeđenje!) dok je Mastejn razgovarao sa policajcem na bini. Vratio se svom mikrofonu nekoliko minuta kasnije i našalio se:

– Ove drkadžije su mi upropastile pesmu. Jeste li ikada sanjali kako prebijate ljude, e pa ja ću večeras sanjati tučem te momke. Hoću da se zahvalim policiji što se pobrinula za te propalice iz obezbeđenja… Četiri na jedan? Izvinite, ali te stvari me baš veoma ljute. Mrzim nasilnike. Jebeno mrzim nasilnike.

Nakon što se požačio “nažalost naše vreme je potrošeno”, Mastejn je rekao publici:

– Verovali ili ne, Megadeth je miran bend. U metalu, generalno ne govorimo “volim te” dovoljno često jedni drugima, ali ja vas volim ljudi.

Bend je potom zatvorio set sa pesmom “Holy Wars … The Punishment Due”