Denis&Denis ovog avgusta na Bedem festu u Nikšiću

Nova imena ovogodišnjeg Bedem festa su Marina Perazić i Denis&Denis.

Do sada objavljena imena su Artan Lili i bend Lira Vega. Festival će se održati između 22. i 24. avgusta.

“Sa ponosom objavljujemo da će kultni album “Čuvaj se” proslaviti svoj 40.rođendan na ovogodišnjem 15.Bedem festu. Jubilej autentičnog stvaralaštva koje je zauvijek promijenilo muziku na ovim prostorima naša publika ekskluzivno će slušati na koncertu za pamćenje zakazanom za subotu 24.avgust. Ovo je velika stvar za Nikšić, uvjereni smo da će na povratnički koncert grupe “Denis&Denis” na Bedem festu doći ljudi iz svih gradova bivše Jugoslavije, jer je riječ o jedinstvenoj prilici koja se ne smije propustiti. Opet smo nagrađeni za svoj minuli rad omogućavajući publici ali čitavom regionu uživanje u
koncertu benda kojeg nemate priliku čuti bilo gdje drugo. Nikšić će u danima održavanja Bedem festa biti “Oaza snova”, epicenar muzičke industrije u regionu, mjesto susreta svih generacija, prilika za ponovna sretanja starih prijatelja, vraćanja u prošla vremena, evociranje dalekih uspomena, ali i prilika za nova poznanstva i sjećanja za sva vremena.
Pjesme “Soba 23”, “”Voli me još ovu noć” i brojne druge hitove horski ćemo pratiti”, uveren je Petar Šundić.

“Daleka 1984.godina otpočela je objavljivanjem elektrosint pop senzacije “Denis&Denis”. Kada se sredinom 1984. u beogradskoj kultnoj televizijskoj emisiji “Hit mjeseca”, autorke Dubravke Duce Marković, pojavio riječki dvojac “DenisDenis”, čitava Jugoslavija zaustavila se na četiri minuta i desetak sekundi. Upravo toliko je trajao “Program tvog kompjutera” i nastup Marine Perazić i Davora Tolje, koji su u beogradskom studiju predstavili prvi singl sa svog debi albuma “Čuvaj se!”. Publika ih je sa oduševljenjem prihvatila, a iste večeri otpočeo je njihov vrtoglavi uspjeh. Elektrosint pop zvuk, provokativni tekstovi, koje je podjednako tako zanosno izvodi Marina Perazić, inženjerka graževine, izgurala ih je na vrhove svih top-lista, a “Jugoton” je poslije mnogo nedjelja morao da doštampava njihov LP zbog ogromne potraženje. Marina će postati seks-simbol zbog svoje interpretacije i prepoznatljivih bravura pokretima koji prate ritmove!, nastavlja Petar.

Izvor : Balkanrock.com