Foto: Josip Marković

“Died” je novi singl sa hvaljenog debitantskog albuma benda Jelusick

“Died” je novi singl i spot benda Jelusick sa njihovog hvaljenog debitantskog albuma “Follow the Blind Man”.

“‘Died’ je pesma koju smo Keller i ja zajedno složili jos pre par godina. Tematski je vezana za davanje zadnje šanse nečemu u životu pre odluke da se od svega kompletno odustane. Spot je nastao slučajno bez da smo znali da će uopšte biti snimljen tokom našeg koncerta u Švajcarskoj.”, o pesmi je ispričao frontmen benda Dino Jelusić.

Jelusick objavili debitantski album “Follow the Blind Man”

Spot za pesmu “Died” obradovao je njihove brojne obožavatelje jer se od izlaska albuma upravo ta pesma iskristalizovala kao ‘ fan favorite’, a sniman je sa dve kamere od strane Šajcarskog foto/video studija “Musik clip” koji su iz tog materijala uz korištenje animacije složili ovaj spot.

Za bend Jelusick, predvođen multiinstrumentalistom, jednim od najboljih domaćih vokala i akutelnim mentorom showa The Voice, Dinom Jelusićem, 2023. godina bila je izuzetno uzbudljiva. Nakon objave debitantskog albuma, koji širom regiona i sveta skuplja odlične kritike, održali su niz rasprodatih koncerata, a nominovani su i u kategoriji najboljeg izvođača rock muzike nezavisne muzičke novinarske nagrade Rock&Off . U 2024. godini nastavljaju da rade punom parom i njihovu publiku očekuju brojni koncerti i nove pesme.