Dino Jelusić je novi član Whitesnake-a

“Dino Jelusick je pevač / multiinstrumentalista iz Hrvatske. Član je multi platinaste grupe Trans-Siberian Orchestra i prethodno je bio deo Dirty Shirley-a (sa George Lynch-om), Animal Drive-a i snimao sa mnogim drugima. Dino peva, svira i snima od 5. godine. Osim što je frontmen, glavni instrument su mu klavijature, ali takođe svira bas, gitaru i bubnjeve. Završio je muzičku akademiju i bavio se pozorištem.” – napisali su iz Whitesnake-a na svom zvaničnom vebsajtu.

Dino kaže da su na njega uticali Whitesnake i David Coverdale od malih nogu.

„Izuzetna mi je čast što sam deo jednog od mojih omiljenih bendova svih vremena. Telefonski poziv od Davida Coverdale-a je nešto o čemu svaki pevač i muzičar moje generacije može samo da sanja, i dalje se osećam potpuno nestvarno. Jedva čekam da krenem na put sa Whitesnake-om i kao što mi je sam veliki DC rekao, da dam deo svog identiteta zvuku ovog kultnog benda. “

„Apsolutno mi je drago što mogu da poželim dobrodošlicu izuzetno nadarenom DINO JELUSICK-u u Whitesnake. Oči i uši su bile uprtne na njega otkako smo pre dve godine zajedno svirali u Zagrebu. Zavolećete ga! ” – prokomentarisao je David Coverdale.

Dino je poznat po tome kako mu je Coverdale jedan od velikih uzora, pa je čak i prošle godine tokom svojih jamova, zajedno sa gitaristom Whitesnake-a Joel Hoekstra-om, kao i Virgil Donati-jem i Tony Franklin-om(svirao bas gitaru na Coverdale-ovom albumu iz 2000. godine “Into the Light“) obradio legendarnu pesmu “Stormbringer”, ali i sa svojom doskorašnjom grupom Animal Drive(koja je se nažalost raspala) “Judgment Day”.

Srećno Dino!