Disassemble/ Photo: Promo

Disassemble iz Petrovca na Mlavi objavili novi EP

Bend Disassemble iz Petrovca na Mlavi objavio je novo izdanje, a reć je o EP-u pod nazivom “Disclosure”.

Kompletan EP “Disclosure” napisao je i snimio Milan Rajić, uz pomoć producenta Ivana Radosavljevića.

– Žanr ne volimo da definišemo jer se trudimo da sviramo iz srca. Teme tekstova što se EP-a tiče prate jedan mračan period života i potpunu izgubljenost u njemu. Gde se dešava susretanje sa besmislenošću života, i nemanja volje i želje za istim, te se kroz borbu sa tim stvarima pojavljuju shvatanja za sve što treba da se uradi u životu, kako da se postavi cilj i kako lako čovek zapravo može sve – kažu o novom izdanju članovi benda.

Raspored pesama na EP-u je isti kao i proces ovog shvatanja. “A Brewing Storm” gde zapravo sve počinje kao što kaže i samo ime pesme. Druga numera je “Will”, gde nastaje shvatanje da je želja zapravo nešto najbitnije u čovekovom životu kao i neke stvari koje su nam predoredjene u životu. Sledi “Disclosure” koja je instrumental i koja je zapravo proces shvatanja svih mogućnosti i shvatanja situacije u kojoj se nalazi slušalac, i za kraj “Meaninglessness” koja objašnjava čitavu životnu filozofiju benda i samim poimanjem besmisla u svemu.

Disassemble je bend iz Petrovca na Mlavi koji je nastao 2014. kao ideja četiri drugara koji su zajedno hteli da sviraju pod imenom Flamethrower.

Posle dve godine zajedničkog sviranja, zbog nesuglasica oko nalaženja zajedničkog muzičkog jezika i zvuka, 2017. Flamethrower postaje Disassemble.

Bez bubnjara i sa jednim objavljenim albumom, bend pravi novi materijal za drugo izdanje ali tokom rada shvataju da je žanrovska promena previše nagla i da bi bilo dobro da umesto albuma objave EP kao nagoveštaj promene zvuka i mindseta benda.

Ekipu benda Disassemble trenutno čine: Milan Rajić (vokal, gitara), Milan Gavrilović (gitara), Nikola Lukić (bas gitara) i Miljan Ćojbašić (bubnjevi).

EP “Disclosure” objavljen je na svim relevantnim digitalnim platformama.