Doringo objavili novi spot

Pesma “Vrlika” dobila je svoj vizualni identitet nakon što je objavljena u decembru 2018.  godine kao jedan od najavnih singlova za njihov drugi album “Gužva u Svemiru”.

Doringo nam je podario šarenilo kako boja tako i života na planeti Zemlji, utopljenih u svemirsku atmosferu nadrealnih pejzaža. Ovim video kolažom se briše fizička granica kojom smo redukovani na nešto uži pogled naše egzistencije u prostranstvu nepoznatog.
Doringo je najavio izradu još nekolicine spotova za već postojeće pesme a na jesen se očekuje predprodukcija njihovog trećeg albuma radnog naziva “Budem budem”.
https://www.youtube.com/watch?v=OU7U-67rZh8&feature=youtu.be
Sve je počelo 2006. godine sa osnivanjem benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (tačno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) deluju od 2016. godine. Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju muziku, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”. Muzika je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje širom globusa, što delimično i opravdava često korišćen termin “world music” priljubljen uz doringovo delovanje. Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani muzičari: Orjen Riđanović (akustična gitara), Mak Murtić (saksofon), Aldo Foško (bas klarinet), Lucija Stanojević (violina), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).