DUM DUM predstavili novi singl “Dah Anđela”

Nakon objavljenih pjesama „KATARZA“, „PROKLETO SAMI“ , „HOĆU DA ZNAM“ i „TI I JA“ , rock grupa DUM DUM nedavno je objavila i novi single pod nazivom „DAH ANĐELA“.

Pesma je snimana u Muzičkoj produkciji BHRT-a a mix i mastering je rađen u studiju „AMADEUS“ Marina Meštrovića. Pandemija virusa COVID- 19 je značajno uticala na muzičku industriju širom sveta, pa je tako i spot za ovu pesmu svojevrsna improvizacija te je montiran od snimaka sa putovanja grupe, njihovih koncerata i nastupa uživo. Sama ideja spota je da se u istom prikažu svi oni koji su, kao muzičari, dali svoj doprinos bandu idejno i svirački.

„Pjesma je nastala onog trenutka kada sam postao roditelj te je posvećena mom sinu. Svi oni koji su roditelji dobro znaju kakav je osjećaj kada po prvi put na svom licu osjetite dah svog djeteta, njegov miris i jedino sa čime bih to mogao uporediti je dah anđela. U tom trenutku sva pažnja i fokus je usmjeren tom malom biću koje je čisto i neuprljano ovozemaljskim, te šta god loše da se desi ostavljamo to iza sebe objašnjavajući prosto kao „loš dan“ i uvijek iznova pronalazimo način da se izborimo sa svakodnevnicom, koja naročito u današnje vrijeme nije nimalo ružičasta. Ovom prilikom želio bih da se zahvalim asocijacijama AIS i AMUS na podršci kako bandu DUM DUM, tako i domaćem muzičkom stvaralaštvu i muzičkoj sceni općenito“.- rekao je Jasmin Fajić, gitarista i vokal benda.

Bubanj na ovoj pesmi svirao je Adnan Hadžić, bas gitaru Kenan Kumrić, a gitare i vokal Jasmin Fajić, koji ujedno potpisuje tekst, aranžman i muziku.