Photo : promo

Duo The Dridgers promoviše svoje nove albume

The Dridgers je muzički duo koji sačinjavaju DJ Kovi i MC Maraya.

Sastav je nastao 2005.godine i bio je aktivan do 2012. kad je nastupila pauza u saradnji, koja je obnovljena 2023. godine sa tri nova muzička albuma pod nazivom “Eye Contact During Sex” , “Gladne Morske Nemani” I “ Loat Files” za sopstvenu izdavačku kuću Mad Tune Serbia.

The Dridgers krasi simbioza elektro hip hop dua, koja kao umetnički rezultat ima avangardni izraz, uz sirovu elektronsku muziku i hip hop vokala, ali i R&B pevanja, kao i provokativnog ženskog senzualnog vokala MC Maraya-e i njenog glasa često snimanog i kroz šapat.

Sastav je u ranom periodu kreirao veoma eksplicine tekstovima u pesmama, u tadašnje vreme nedopustivo za lokalni, ali i svetski mejnstrim, odnosno nisu bile po ukusu za velike izdavačke kuće i ostale produkcije, koja je u sadašnje vreme postala čak banalna i dosadna. Kroz prva dva singla u Izraelu i dva studijska albuma Kovi i Maraja su postali začetnici novog talasa, koji je u to vreme bio aktuelan u Nju Jorku i Londonu, uz kolaboraciju sa kolegama iz tih gradova. U toj saradnji stvorene su numere, kao što su : “Volim te ludo”, “Vrati se meni vrati”, “Tune koji razbija san”, kao i “Šmrčem Amfetamin”, koje su ostavile vanvremenski trag na muzičkoj avangardnoj regionalnoj sceni.

Duo je bio i host radijske emisije “Dridge Da Nite” u periodu 2008-2010 godine. za radio Elektranu, sa kojom su imali uspešnu saradnju. 2009. godine osnivaju nezavisnu izdavačku kuću Mad Tune Records. Posmatrano kroz prizmu muzičke subkulture možemo ih svrstati u Elektro brejkbit sa rafalnim hip hop vokalima, iako je u umetnički projekat oduvek bio i ostaće krosover (mešavina) elektronske muzike, hip hopa i pop pevanja. Posle dužeg niza godina aktivnih nastupa, bend 2012. pravi pauzu.

Nakon pauze, u kome su akteri imali posla na drugim umetničkim projetima, novi albumi predstavljaju nastavak The Dridgers muzičke priče, ali ovog puta malo odvažnije, sa ciljem da vrate muzičku avangardu tamo gde joj je i mesto, među ljude koje cene prave umetničke vrednosti. Smelo, odvažno, seksi, sa pravim balansom i dozom energije, erotike i ljudskih emocija uz nezaobilazni deo od pank muzičkog stava, stila života, do plesnog dela i disko rejv, ako možemo reći muzičkog mizanscena.