Eddie Van Halen mora na operaciju

Jedan od najboljih gitarista ikada i frontmen sastava Van Halen, Eddie Van Halen moraće da ide na operaciju raka grla. Po izveštavanjima stranih medija on zadnjih 5 godina redovno ide na tretmane u Nemačku, a takođe je pre skoro 20 godina imao problema sa rakom jezika. 2000. godine mu je dijagnostifikovan rak, no 2002. godine je imao intrevenciju u kojoj mu je odstranjena jedna trećina jezika i od tada nije imao zdravstvenih problema tog tipa, do sada. Trenutno doktori kažu da njegovi trenutni tretmani i lečenje drže bolest “pod kontrolom”.


Iako je bio zavisni pušač, on misli da cigare nisu “zaslužne” za rak već nešto drugo. Nakon poslednjeg nastupa grupe Van Halen 2015. godine izjavi je : “Koristio sam metalne trzalice – od mesinga i bakra – koje sam uvek držao u ustima, tačno na mestu gde sam dobio rak jezika. Uz to, u osnovi živim u studiju za snimanje koji je ispunjen elektromagnetnom energijom. Mislim, jesam puno pušio i konzumirao droge ranije, ali pluća su mi čista. Ovo je samo moja teorija, ali doktori kažu da je moguće.” .

Kao što smo nedavno napisali, pevač sastava Van Halen David Lee Roth na pitanje radijskog novinara da li je bio “izbačen” iz benda nakon najave prošlogodišnje letnje turneje, koja je veoma kratko trajala, odgovorio da je turneja otkazivana više puta i da, po njegovom mišljenju, grupa Van Halen više neće nastupati.