Photo : Milica Lazović

Enter Shikari nadmašio sva očekivanja na rasprodatom koncertu u Domu omladine Beograda

Enter Shikari je bend koji se oduvek mogao ponositi time što ulaže sve što ima u svoje nastupe i ništa manje od toga nisu pružili publici na svom prvom beogradskom koncertu, 13. novembra, u rasprodatom Domu omladine Beograda.

Piše : Milica Lazović

Dok je publika da nestrpljenjem i osetnom euforijom čekala da Enter Shikari preuzme binu, dogodio se sjajan muzički performans od strane predgrupe, Lake Malice. Svojim scenskim prisustvom i ludački dobrom energijom bili su savršena uvertira za ono što su svi čekali.

Foto : Filip Olćan / Highwaystar

Dok je bina bila polako, ali sigurno pripremana za zvezde večeri, publika je uglas pevala svaku pesmu koja je bila puštena u toku pauze i već tada je bilo jasno da se svi prisutni tu osećaju kao „svoj na svome”. A onda su se svetla ugasila…

Kolektivna radost koja je proizašla iz publike horski pevajući stih „Please, set me on fire” na sav glas sa bendom, pre nego što ih je okupala LED svetlost svih mogućih boja, pažljivo postavljenih i ukomponovanih, ni snimkom se ne može adekvatno preneti, a kamoli rečima. Već na samom početku je bilo jasno koliko je Enter Shikari voljen bend. Usledile su pesme „Sssnakepit”, „Juggernauts”, „Anything Can Happen in the Next Half Hour” i svaka je od početka do kraja bila propraćena istom kolektivnom radošću.

Teško je osvrnuti se na sve što ovaj bend čini posebnim, njihov nastup nije samo nastup, već je i doživljaj koji se pamti. Jedan komentar sa Facebook-a je savršen sažetak svega što bi se moglo reći: „Svako treba bar jednom u životu da ode na Enter Shikari koncert.”

Usledile su pesme „Labyrinth”, „A Kiss for the Whole World x”, „The Void Stares Back”, „Anaesthetist”, „Bloodshot”; svaka od njih je iz momenta u momenat stvarala sve jaču atmosferu zajedništva između publike i benda. Na set listi su se potom našle još neke pesme koje su nezaobilazni deo nastupa ovog benda, kao što su „satellites” i „It Hurts”, a nakon toga je usledio karakteristični Enter Shikari QUICKFIRE.

Nijedan njihov koncert ne prolazi bez toga, a ta „brza runda” jeste baš to kao što zvuči – mnogo pesama za malo vremena. Za tih sedam minuta izveli su četiri pesme: „Havoc B”, „Bull”, „The Last Garrison” i „Sorry You’re Not a Winner”.

Pesmama „Live Outside” i „{ The Dreamer’s Hotel }” koncert je priveden kraju, ali prelepa energija i osmesi nimalo nisu iščezli.

Enter Shikari je još jednom, a po prvi put u Beogradu, pokazao da je živa muzika jedinstvo, zajednica, nešto mnogo veće od ljudi na bini koji nastupaju za ljude u publici. Njihov nastup je nezaboravno iskustvo koje ostavlja utisak koji ne može nestati tako lako i sećanja koja nosiš sa sobom zauvek.

Enter Shikari & Lake Malice – Foto galerija – 13.11.2023