Gie Knaeps, Getty Images

Evo kako su Lenny Kravitz i Slash zajedno napisali “Always on the Run”

Pevač i gitarista Lenny Kravitz napravio je skromnu potražnju sa svojim debijem iz 1989. godine “Let Love Rule”, koji je pametna kombinacija rocka, fanka i soula koja je dostigla 61. mesto na Bilbordu 200.

U januaru 1990. Kravitz je prisustvovao dodeli američkih muzičkih nagrada, gde su Guns N’ Roses dobili nagradu za omiljenog heavy metal/hard rock izvođača i album (za Appetite for Destruction), i shvatio je da je prepoznao njihovog solo gitaristu još od negde, a da to nije MTV.

Slash i ja smo išli zajedno u srednju školu, ali od tada se nismo videli“, rekao je Kravitz za MusicRadar 2019. „Kada je izašao moj prvi album, otišao sam na American Music Awards i Guns N’ Roses su dobijali nagrade, sedeli su ispred mene. On i ja smo se samo gledali kao, ‘Znam te.’ Ne ‘znam da si ti Lenny Kravitz i da si ti Slash’ — već, kao, ‘znam te’.”

Njih dvojica su se udružili i Kravitz je pozvao Slasha u studio da odsvira solo na pesmi “Fields of Joy”, čime bi otvorio njegov drugi LP iz 1991. godine, “Mama Said”. („Bio je to solo iz prvog pokušaja i Slash je želeo da ga ponovo odsvira, ali ja mu nisam dozvolio“, rekao je Kravitz za MusicRadar. „Uvek volim prve snimke.“) Pošto su kreativni sokovi i dalje tekli, odlučili su da napišu i novu pesmu – “Always on the Run”.