Familija Chris Cornella objavila njegov album koji je snimio 2016. godine

Porodica Chris Cornella odobrila je izdavanje albuma „No One Sings Like You Anymore“, kolekcije obrada obrada koje je pokojni frontmen Soundgardena snimio 2016. godine.

Album se sastoji od deset numera među kojima je i prethodno objavljena obrada pesme Guns N ’Roses-a “Patience”, kao i pesme Prince-a, John Lennona, Electric Light Orchestra, Harry Nilsson-a i drugih. Sve instrumente na albumu odsvirali su Chris Cornell i producent Brendan O’Brien (AC/DC, Pearl Jam)

Cornellova porodica opisala je album kao „specijalni poklon za Chrisove obožavatelje i dugogodišnje pristalice“ i kažu da se nadaju da će „novi obožavaoci i slušaoci biti nadahnuti Chrisovim moćnim i jedinstvenim glasom u ovim zapanjujućim izdanjima“.

„Ovaj album je toliko poseban jer je kompletno umetničko delo koje je Chris stvorio od početka do kraja“, kaže Vicky Cornell, supruga pokojnog pevača. „Njegov izbor obrada pruža lični pogled na njegove omiljene umetnike i pesme koje su ga dirnule. Jedva je čekao da ga objavi. Ovaj trenutak je gorak jer bi trebalo da bude ovde i to radi sam, ali i sa mukom i radošću delimo ovaj specijalni album. Svi bismo mogli da koristimo njegov glas da pomogne da se izleči i podignite nas ove godine, posebno tokom praznika. Tako sam ponosna na njega i ovaj zapanjujući album koji mi ilustruje zašto će uvek biti voljen, poštovan i jedan od najvećih glasova našeg vremena “, dodala je ona.

„Kad je moj otac pravio ovaj album, bilo je jako zabavno”, dodaje Toni Cornell, Chrisova ćerka. „Sećam se da sam se ujutro probudila, doručkovala s njim i otišla sa njim u studio. Išli bismo na časove klavira tamo, i (Cornell-ov sin) Christopher bi igrao video igrice sa Brendanom i mojim tatom. Toliko toga smo doživeli s njim i imali toliko neverovatnih uspomena. Zaista sam srećna što delimo ovaj album. Volimo te, tatice. ”

Spisak pesama na albumu :

1. Get It While You Can (Janis Joplin)
2. Jump Into The Fire (Harry Nilsson)
3. Sad Sad City (Ghostland Observatory)
4. Patience (Guns N’ Roses)
5. Nothing Compares 2 U (Prince)
6. Watching The Wheels (John Lennon)
7. You Don’t Know Nothing About Love (Carl Hall)
8. Showdown (Electric Light Orchestra)
9. To Be Treated Rite (Terry Reid)
10. Stay With Me Baby (Lorraine Ellison)