Mon. Jun 21st, 2021

(NO TABLOIDS) Kurt Cobain of Nirvana during Nirvana in New York, New York. (Photo by Kevin Mazur/WireImage)

FBI objavio dosije Kurt Cobaina sa teorijama oko njegove smrti

FBI je objavio dosije Kurt Cobaina u kojima se nalazi i izveštaj o teoriji zavere vezane za njegovu smrt.

Dosije sadrži i dva pisma koji su poslana od pojedinaca koji su zatražili od FBI-a da istraže prave uzroke smrti pevača grupe Nirvana koji je izvršio samoubistvo.

Dosije od svega 10 stranica sadrži korespondenciju između FBI i pisaca pisama u kojima ih FBI informiše o istrazi oko Cobainove smrti, odnosno njegovog samoubistva 1994. godine. Kako piše Rolling Stone, u dosijeu se nalaze i dva pisma, od kojih u jednom piše da policija koja je istraživala slučaj samoubistva Kurta Kobejna “nikada nije ozbiljno pristupila istrazi samoubistva”.

U drugom pismu, napisanom 2003. godine piše sledeće: “Verujem da je u slučaju Kurt Cobaina mogla biti učinjena velika nepravda. Pišem vam u nadi da će vam pomoći u preispitivanju smrti gospodina Cobaina . Milioni obožavalaca širom sveta želeli bi da se jednom zauvek uklone nedoslednosti oko njegove smrti. Žalosno je pomisliti da se takva nepravda može dozvoliti u Sjedinjenim Državama”.

U dosijeu se takođe nalaze pisma koja je FBI poslao natrag ljudima koji su pisali i u kojima su objasnili svoje postupke. U jednom od tih pisama piše: “Da bi FBI pokrenuo istragu bilo koje pritužbe koju primimo, moraju da budu prisutne određene činjenice koje ukazuju na to da je došlo do kršenja saveznog zakona u našoj istražnoj nadležnosti”.

Još jedno pismo stiglo je u januaru 1997. godine iz producentske kuće Cosgrove / Meurer Productions, mesec dana pre emitovanja epizode njihove dokumentarne serije ‘Unsolved Mysteries’ (Nerazrešene misterije), a koja se odnosi na smrt Kurta Cobaina. “Barem jedan istražitelj, a reč je o Tom Grantu, privatnom detektivu, kao i o bivšem zameniku šerifa okruga Los Anđelesa, uvereni su da je službena presuda o samoubistvu bila preuranjena zbog želje za što bržom odlukom suda”.

Izvor : nme.com

 

Highwaystar Magazine radio