foto Stefan Andrić

Fidbox Spring Fest 12. aprila u Domu omladine Beograda – Voodoo Popeye, Marko Todorović i drugi

Izdavačka kuća Fidbox organizuje FIDBOX SPRING FEST koji će se održati u petak, 12. aprila tekuće godine u Domu omladine Beograda sa početkom u 20 časova.

Muzičke prolećne radosti to veče doneće nam legenda domaće rep scene Voodoo Popeye, iskusni rokeri iz Subotice – grupa Faust predvođena izuzetnim vokalom Tiborom Cindrićem, sjajni mladi pop muzičar Marko Todorović iz Valjeva i novi beogradski rok bend Intenzivna Nega čiji je frontmen poznati gitarista Rale Bojanovski.

Voodoo Popeye je već blizu trideset godina prisutan na ovdašnjoj sceni i jedna je od najvećih rep zvezda u regionu. Do sada je objavio sedam studijskih albuma, a uskoro mu, u izdanju Fidboxa, izlazi i osmi pod nazivom “Stereoporoza”. Ovo je lepa prilika da publika uživa uz njegove stare hitove – “Karantin”, “Otmičar”, “Katrin”, “Nije ti fazon”, “Kalambur”…, ali i čuje neke nove pesme koje će to tek postati.

Vojvođanska grupa Faust aktivna je još od 1990. godine. Imaju objavljenih jedanaest studijskih albuma (šest na srpskom i pet na mađarskom jeziku). Gaje čvrst rokerski zvuk preoznatljiv u mnogim njihovim sjajnim pesmama (“Probudi se”, “Ukleti ratnici”, “Rock u venama”, “Na tvojim grudima”, “Lica u magli”, “Sećanje na ljubav”…). Prošle godine su napravili veliki uspeh objavljivanjem obrade svojevrsne ex-YU “himne”, pesme “Zemljo moja”, a nedavno su objavili i novi, razdragani video singl – “Život je lep”.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri imaju veliki broj nastupa na koncertima i festivalima širom regiona, a veliki uspeh su postigli sa svojim izdanjima i nastupima u Mađarskoj.

Marko Todorović je mladi muzičar i glumac iz Valjeva. Prošle godine je objavio svoj prvi EP sa četiri pesme (“Sa tobom, bez tebe – vol. 1”), a pesma “Ruski štim”, za koju je urađen i video spot, brzo je postala hit na brojnim radio stanicama i ušla u srce mnogih sentimentalnih duša. Nedavno je završio snimanje pesama za svoj prvi dugosvirajući album čije se objavljivanje očekuje u maju ove godine.

Novi beogradski rok sastav Intenzivna Nega uskoro objavljuje svoj album prvenac koji nosi naziv “Žica”. Frontmen ovog benda i tvorac svih pesama je poznati gitarista Radivoje Rale Bojanovski (sadašnji član sastava Đura i Mornari, nekadašnji član grupe Alisa i pratećeg benda Voodoo Popeye-a). Bend je već imao nekoliko živih nastupa koji su prošli veoma uspešno i na kojima je publika pevala njihove pesme iako album još zvanično nije ni objavljen.

Ulaznice po ceni od samo 700 dinara mogu se nabaviti na blagajni Doma omladine Beograda i preko platforme Efinity.

Posebno dizajnirane ulaznice u malom tiražu možete poručiti u inboxu facebook stranice Fidboxa.

Ne propustite ovo prolećno veče za opuštanje i uživanje!