Wed. Dec 2nd, 2020

Five Finger Death Punch predstavili novog gitaristu

Five Finger Death Punch zvanično su potvrdili da se gitarista Jason Hook razišao sa bendom još u februaru i najavili svog novog gitaristu.

Krajem 2019. godine, Hook je imao operaciju žučne kese, zbog čega je Five Finger Death Punch odložio tri datuma turneje. Kada je bend početkom godine ponovo krenuo put Evrope, gitarista je morao da napusti turneju rano, jer mu je trebalo „dodatno vreme za oporavak“, prema službenoj izjavi benda.

Njegova zamena biće britanski gitarista Andy James (ex Fields of the Nephilim), koji Hook-a menja još od 2019. godine. James se pojavljuje u „Broken World“, jednoj od pet prethodno neobjavljenih numera koje su se našle na nedavno objavljenom greatest hit albumu benda “Decade of Destruction, Volume 2.”

“Jason je neverovatan gitarista, tako da smo morali da nađemo nekoga ko je na njegovom nivou. Neko poput Andy James-a koji je već bio poznati virtuoz i već je morao u nekoliko navrata da uđe u Jasonove cipele”, kaže gitarista Zoltan Bathory za najnovijeg člana. “Andy je završio našu evropsku turneju s nama još u februaru, tako da je već bio bačen u vatru. Odmah smo kliknuli i muzički i lično, tako da je on bio očigledan izbor. Čak smo i rođeni na isti dan… Neke stvari su upravo predviđene.”

Hook, koji se juče obratio glasinama pre nego što je izbrisao izjavu, zahvalio se navijačima Five Finger Death Puncha na podršci.

“Imao sam zadovoljstvo da lično upoznam toliko vas. Hvala vam na beskrajnim pričama o tome kako vas je naša muzika na neki način dirnula! Ali najbolji deo boravka na turnejama u poslednjih 12 godina je to što sam svirao moju gitaru i imao priliku da vidim radost na vašim licima svake večeri “, rekao je Hook u izjavi o svom odlasku. “To će mi nedostajati više od svega. Što se tiče razloga zbog kojeg odlazim … pa, stvarno ne postoji samo jedan. Čitav sam život u bendovima i osećam se kao da sam učinio sve što sam mogao ovde. Vreme je da prenesem štafetu i da pređem na nove izazove“.

Frontmen Ivan Moodi takođe je rekao sve najbolje o Hook-u.

„Upravo sam čestitao Jasonu na nedavnom venčanju i nadam se da će pronaći mir i sreću”, rekao je. „Što se nas tiče, zaista sam uzbuđen što nastavljam da radim sa Andijem i jedva čekam da ovo Covid ludilo prođe pa da možemo da se vratimo na turneju. “

Highwaystar Magazine radio